Zin in een lekkere kerstsnack? Maak dan deze smaakvolle cinnamon rolls. Een plantaardig recept van Alpro in samenwerking met Lenna Omrani (@lennaomrani op Instagram), voor zes tot acht van deze heerlijke lekkernijen.
Ingrediënten: 300 milliliter Alpro Amandeldrink ongezoet, 500 gram speltmeel, 1 zakje (actieve) gist á 7 gram, 1 eetlepel suiker, 100 gram appelmoes, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel gemalen kaneel, een snufje zout, 100 gram plantaardige variatie op boter, 50 gram bruine suiker, 3 theelepels kaneel.
Voor de topping: 300 gram Alpro Plantaardige variatie op kwark ongezoet, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 1 theelepel koek- en speculaaskruiden.
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Zeef het meel, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Verwarm de Alpro Amandeldrink langzaam in een pan, los de gist erin op en laat het 5 minuten rusten. Voeg het daarna samen met de appelmoes, suiker, bakpoeder en zout toe aan het meel, en roer langzaam met een houten lepel totdat het een plakkerig deeg wordt. Kneed eventueel nog goed met je handen.
4. Bestrooi een werkoppervlak met wat bloem en kneed het mengsel tot een bal. Dek af en laat het deeg 20 tot 30 minuten rijzen in een met bloem bestrooide kom.
5. Smelt de plantaardige variatie op boter en mix het met de kaneel, de suiker en een snufje zout.
6. Rol het deeg uit tot het 1 millimeter dik is. Bestrijk het deeg daarna met de vulling. Rol op en snijd in 6 á 8 rolletjes. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Zet daarna in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
7. Maak ondertussen de topping. Meng de Alpro Plantaardige variatie op kwark met de kokosbloesemsuiker en speculaaskruiden en verdeel dit over de gebakken cinnamon rolls.
Op zoek naar inspiratie? Bezoek de website voor meer recepten.