CulinairAdvertorial

Recept: broodje Beyond Meat burger à la Roos de Jong, 100% plantaardig, 100% lekker

by Sven Kok

Roos de Jong moet als topsporter goed op haar voeding letten. Maar als ze met vrienden en vriendinnen is, eet ze graag een hamburger. Uiteraard wel een vegetarische. Benieuwd hoe zij hem klaarmaakt? Dít is het recept.

Ingrediënten voor twee broodjes hamburger: 1 pakje Beyond burger van Beyond Meat, bakje champignons, 2 eieren, 2 Italiaanse bollen, truffelmayonaise, hummus, 400 gram zoete aardappelfriet. Vegan tip: Vervang de truffelmayonaise voor vegan mayonaise en laat het ei achterwege.

Stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de zoete aardappelfriet met twee lepels olie en eventueel zout, peper en paprika- of knoflookpoeder en bak ze in ongeveer een half uur in het midden van een voorverwarmde oven.

Stap 2: snijd de champignons in plakjes en bak ze in olie of boter. Roer niet te vaak en voeg het zout pas toe als de champignons mooi bruin kleuren.

Stap 3: verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olie toe. Bak de Beyond Burger goed door gedurende ongeveer negen minuten en keer het product regelmatig.

Stap 4: verhit een koekenpan en bak twee eitjes.

Stap 5: snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en besmeer ze met hummus.

Stap 6: is de burger klaar? Leg hem op het broodje met daarboven op het ei en de champignons. De zoete aardappelfriet on the side, met een klodder vegan mayonaise of truffelmayonaise en genieten maar!

Beyond Meat’s iconische Beyond Burger is een burger met een zo rijke smaak en een zo vlezige textuur dat je niet zult geloven dat hij van planten is gemaakt. De Beyond Burger, de ster van elke burger, kookt en smaakt als een rundvleesburger, zonder compromissen, ook perfect voor op de BBQ deze zomer.

De Beyond Burger, 100% plantaardig, 100% lekker, kookt en smaakt als een echte rundvleesburger

De Beyond Burger is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Picnic, Dekamarkt, Flink en Crisp. Kijk voor meer informatie op beyondmeat.com of klik hier.

Gerelateerde artikelen