CulinairAdvertorial

Genoeg groente voor en na de feestdagen

by Sven Kok

Tijdens de feestdagen eten we vaak lekker en (te) veel, maar niet altijd gezond. Wil je daarom voor en na de feestdagen juist wat extra groente binnen krijgen? Kies dan voor de nieuwe groentepasta’s van Knorr, perfect voor gezonde en lekkere maaltijden boordevol groenten.

Met Knorr Groentepasta’s voeg je op een eenvoudige en lekkere manier een beetje meer groente toe aan
je maaltijd. De groentepasta’s zijn namelijk gemaakt met 30 procent groente en 100 procent natuurlijke ingrediënten.

Hierdoor eet je minder koolhydraten uit tarwe maar juist meer koolhydraten uit groenten én krijg je meer vezels binnen. Dit recept voor een pastasalade is ideaal voor de dagen rondom kerst, waarop je een beetje lichter en gezonder wil eten. En als je restjes groenten, kaas, vlees en/of vis van de feestdagen over hebt, kan je die lekker door de salade heen mengen. Zo voeg je nog iets meer smaak toe en voorkom je verspilling. En met de groentepasta’s van Knorr voeg je ook nog eens wat extra groente, vezels en kleur toe!

Genoeg groente voor en na de feestdagen

PASTASALADE MET CITROEN-KNOFLOOKDRESSING, POMPOEN EN RUCOLA

Ingrediënten:

•1 pak Knorr spinaziepasta • 1 kleine hokaido pompoen •150 gram oesterzwammen •

50 gram hazelnoten • 75 gram rucola • 1 kleine courgette • 1 bosje peterselie •

1 teentje knoflook • sap van een halve citroen • 3 eetlepels mayonnaise • 1 blokje Knorr groentebouillon.

Stap 1: Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en het draderige hart. Snij de pompoen in dunne halve schijven. Los het bouillonblokje op in drie eetlepels olie en smeer de schijven met het mengsel in. Leg de pompoen op een bakblik met vetvrij papier en rooster deze ongeveer tien minuten in de voorverwarmde oven. Snij de courgette in dunne plakjes en bestrooi deze met een halve theelepel zout.

Stap 2: Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel deze daarna koud en houd apart. Halveer de oesterzwammen (de grotere mogen in vieren) en bak deze vervolgens goudbruin. Meng ondertussen de mayonnaise met het citroensap en hak de peterselie fijn. Meng de helft van peterselie met de mayonaise

en voeg een uitgeperst teentje knoflook toe. Strooi de andere helft van de peterselie over de gebakken oesterzwammen en voeg peper en zout naar smaak toe. Hak de hazelnoten grof en was eventueel de rucola. Spoel de courgette schijfjes af en maak deze droog.

Stap 3: Meng de pasta met de knoflook en citroendressing en meng voorzichtig alle andere ingrediënten erdoorheen behalve de hazelnoten. Verdeel de salade over de borden en bestrooi deze met wat gehakte hazelnoten.

Scan de QR-code voor meer informatie of ga naar Knorr.com.

Ga voor meer informatie naar de website.

Gerelateerde artikelen