Geniet van lange zomeravonden met jouw dierbaren, pizza en flammkuchen

by Sven Kok

Genieten van lange zomeravonden doe je samen en mét pizza of flammkuchen. En je hoeft je favoriete gerecht echt niet per se in een oven klaar te maken. Nodig je familie, vrienden of vriendinnen uit, slinger de barbecue aan en zet de drankjes koud voor een barbecue-avond op zijn Italiaans.

Niks is fijner dan genieten van lange zomeravonden samen met de mensen om wie jij geeft. Dat gebeurt bij voorkeur onder het genot van een hapje en een drankje. Als je zorgt voor voldoende variatie kun je gemakkelijk en zonder schuldgevoel meer dan één keer per week de barbecue aansteken.

Groot plezier

Natuurlijk zijn stukjes vlees en groentespiesen ook hartstikke lekker, maar door een pizzaparty te organiseren, doe je niet alleen jezelf maar ook je gasten een groot plezier. Zorg voor een mooi gedekte tafel en serveer om het kwartier een waanzinnige pizza waar iedereen een punt van mee kan pikken.

Pizza of flammkuchen

Hoe het werkt? “Steek je barbecue aan en leg daar een pizzasteen op”, legt Carlieke Koudijs van Tante Fanny uit. “Het maakt niet uit wat voor barbecue dat precies is; of je nu bakt op een gasbarbecue, houtskoolbarbecue, elektrische barbecue of kamado. Je legt er een pizzasteen op en sluit de deksel. Wacht vijftien minuten, dan is de steen goed opgewarmd. De pizzasteen kan je daar gewoon laten liggen. Daarna bak je iedere denkbare pizza of flammkuchen in zo’n vijftien minuten klaar.”

 

‘Bak iedere denkbare pizza of flammkuchen in zo’n vijftien minuten klaar’

Het perfecte deeg

Kies voor pizzadeeg met of zonder tomatensaus, rustiek pizzadeeg, speltdeeg of flammkuchendeeg. Er is voor ieder wat wils: of je nu vlees eet of vegetarisch of veganistisch eet. Het deeg van Tante Fanny is 100 procent plantaardig en dus ook geschikt voor de vegetariërs en veganisten in het gezelschap. En ook op de barbecue krijgt dit deeg een overheerlijke knapperige bodem.

Tante Fanny

Heb je nog nooit een pizza gebakken op de barbecue? Geen zorgen, Tante Fanny staat voor je klaar met raad, daad en heel veel inspiratie. Ga naar tantefanny.nl of scan de QR-code hieronder voor tips and tricks, handige video’s en download meteen de Tante Fanny receptenboekjes, gratis en voor niks. Denk aan pizza met tomaten frito, feta en olijven, vegan pizza met gerookte tofu, perzik en rucola of flammkuchen met BBQ-saus en rauwe ham. Top de avond af met een zoete flammkuchen met chocopasta en banaan. Loopt het water je al in de mond?

Op het YouTube-kanaal van het merk vertelt televisiekok en BBQ-chef Jeremy Vermolen hoe hij een pizzasteen gebruikt en de lekkerste flammkuchens en pizza’s bereid met onder meer Nederlandse groenten.

Bezoek de website van Tante fanny voor meer inspiratie

Gerelateerde artikelen