Drie tips voor een fantastische vegetarische avond

by Sven Kok

Het is fijn om in vakanties en weekenden af te spreken met vrienden en familie om onder het genot van een hapje en drankje bij te kletsen. Is het dit keer aan jou om het samenzijn te organiseren? Dan is het wellicht leuk om eens voor iets anders te kiezen dan de standaard snacks en te gaan voor vegetarische opties. Doe je voordeel met deze drie handige tips.

1. Maak zelf hapjes
Maak indruk op je gasten door zelf de hapjes te maken. Probeer bijvoorbeeld eens zelf vegetarische mini-quiches te maken met een vulling van spinazie en feta, of maak gevulde champignons met roomkaas en kruiden. Niet heel moeilijk, wel heel lekker en wedden dat iedereen dit lust?

Hoe leuk is het als de smaken van de hapjes en drankjes elkaar versterken?

2. Zorg voor variatie

Krijg je veel gasten? Dan is het leuk om de tafel vol te bouwen. Geen stress, je hoeft echt niet alles zelf te maken. Naast je zelfgemaakte snacks, kun je ook verschillende soorten kazen neerzetten, gesneden groenten, tortillachips en dips zoals hummus en guacamole. Je zou zelfs zoete lekkernijen, zoals vers fruit, brownies en karamelcakejes kunnen aanbieden.

Ze zeggen weleens: beter te veel dan te weinig, maar je wil ook niet zo veel over hebben dat je verplicht de hele week hapjes moet eten. Hoe je dat probleem voorkomt? Door vegetarische frituurhapjes in te slaan. Die kan je altijd nog aan het einde van de avond – als iedereen toch weer lekkere trek krijgt – uit de vriezer halen.

3. Kies bijpassende drankjes

Met al die smaakvolle snacks op tafel, kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Maar als je het helemaal wil afmaken, kies dan voor bijpassende drankjes. Hoe leuk is het als de smaken van de hapjes en drankjes elkaar versterken? Zo combineer je geitenkaas perfect met een frisse Grüner Veltliner en is gorgonzola heerlijk in combinatie met rode port. Hou je niet van wijn? Ook met speciaalbieren en (alcoholvrije) cocktails kun je eindeloos combineren. Het zijn dé ingrediënten voor een gezellige en onvergetelijke borrelavond.

Gerelateerde artikelen