CulinairAdvertorial

Vier de feestdagen met de exclusieve kazen van Henri Willig

by Sven Kok

De bomen zijn kaal en buiten is het koud. Het ideale moment om de openhaard aan te steken en vrienden en familie uit te nodigen voor een kaasfondue. Wat dacht je van deze heerlijke Goudse kaasfondue?

Ingrediënten:

798 gram Gouda naturel, gehalveerde teen knoflook, 402 milliliter droge witte wijn, versgemalen peper, eetlepel maïzena, eetlepel kirsch.

Om mee te dippen:

diverse broodsoorten (stokbrood, bruinbrood, notenbrood) en groenten zoals komkommer, paprika, courgette, wortel, tomaatjes, olijven, champignons, broccoli, peer en ananas.

Bereidingswijze

Wrijf de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Verwarm de witte wijn tot het bijna kookt. Snijd het stokbrood en zet dit alvast met het fonduerechaud op tafel. Voeg tijdens goed roeren beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme wijn zodat deze goed smelt. Voeg versgemalen peper naar smaak toe. Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarmde fonduepan. Doop de stukjes brood in de kaasfondue.

Tips:

Maak de fondue iets pittiger door Gouda naturel te vervangen door Gouda chilikaas of door er een theelepel mosterd, gemalen nootmuskaat of paprikapoeder aan toe te voegen.

Naast brood kunnen ook andere ingrediënten in de fondue gedoopt worden zoals: kerstomaatjes, roosjes broccoli, olijven, krieltjes, wortel, champignons, stukjes peer of ananas.

De kaasspecialiteiten van Henri Willig zijn perfect voor gezellige borrelmomenten

Een goed feestje vier je met kaas. Maar wat moet je kiezen? De kaas van Henri Willig Kaas natuurlijk. Dit bedrijf maakt al vijftig jaar kaas op ambachtelijke wijze.

Imponeer je gasten met een luxe kaasplank. Dat is smaakvol, Bourgondisch en bovendien ligt er voor iedereen wel wat lekkers op. De mogelijkheden zijn eindeloos: jong, belegen of oude kaas. Of kies voor bijzondere smaakvarianten zoals truffelkaas, groene pestokaas, geitenkaas of lavendelkaas. Nóg lekkerder in combinatie met bijvoorbeeld mosterd, een kaasdip, vijgen brood en port. Allemaal fantastische producten om een heerlijke kaasplank mee te maken. Vul de plank met kazen en wissel dit af met vers fruit en rauwkost. Voeg er als laatste nog verse noten, olijven en crackers aan toe.

Kaasspecialiteiten van Henri Willig

De kaasspecialiteiten van Henri Willig zijn perfect voor gezellige borrelmomenten tijdens kerst, om het nieuwe jaar mee in te luiden en winterse avonden nog aangenamer te maken. Daarbij hoeft het je aan niks te ontbreken. Henri Willig heeft alles wat je nodig hebt: een ruim assortiment aan de lekkerste kazen en alles wat daarbij komt kijken. Of je nu op zoek bent naar een extra smaakmakers, een mooie borrelplank, een schaaf, rasp of stijlvolle prikkers.

Cadeau voor een ander of voor jezelf

Een mooi cadeau voor een ander óf voor jezelf. Wil je iemand verrassen? Henri Willig verstuurt zijn kazen inmiddels naar meer dan vijftig landen wereldwijd. Online vind je prachtige geschenkpakketten die de ontvanger ongetwijfeld een lach van oor tot oor zullen bezorgen.

voor meer informatie, inspiratie en heerlijke recepten klik hier

Gerelateerde artikelen