CulinairAdvertorial

Ook tijdens de feestdagen: De lekkerste sushi en poké bowls maak je thuis

by Sven Kok

De Japanse keuken is niet alleen superlekker, maar ook nog eens hartstikke gezellig. Hoe leuk is het om samen aan de slag te gaan met het maken van sushi?

Gebruik bijvoorbeeld de Saitaku Sushi Kit: daarin zit alles wat je nodig hebt – van rijst tot rolmat.
Of maak met Saitaku Poke Rice
een heerlijke, snelle poké bowl met ingrediënten die je nog in huis hebt. Wat je ook maakt: met Saitaku loopt alles op (sushi)rolletjes.

Met de feestdagen in zicht, is het goed om alvast na te denken over het kerstmenu. Voor wie door de kerstbomen het bos niet meer ziet, hebben we een heerlijk recept bedacht: de Sushi boompjes. Een fijne afwisseling voor de garnalencocktail en rundercarpaccio, leuk om te maken en nog lekkerder om te eten! Kortom: met deze Sushi boompjes zet jij de (kerst)ster van de avond op tafel.

Met deze Sushi boompjes zet jij de (kerst)ster van de avond op tafel.

Recept

Sushi boompjes (4-5 personen)

Ingrediënten

Een verpakking Saitaku Sushirijst (500 gram), vijf eetlepels Saitaku rijstazijn, een theelepel zout, een komkommer, 100 gram gerookte zalm, een verpakking Saitaku Sushi Nori vellen, een rode paprika, Saitaku Wasabi pasta, Saitaku Sushi gember en Saitaku Sojasaus.

Bereiding

Stap 1: bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Stap 2:
snijd met een dunschiller lange reepjes komkommer. Hier maak je de bomen van. Snijd met een stervormpje, of met de hand, elf tot veertien sterren uit de rode paprika. Stap 3: leg de nori vellen met de glanzende kant naar beneden op een sushi rolmatje. Schep een kwart van het rijstmengsel op
de nori. Verdeel de rijst gelijkmatig en laat bovenaan zeven centimeter vrij. Stap 4: leg de gesneden zalm in een lijn horizontaal op de sushirijst. Stap 5: rol de nori strak op, zorg ervoor dat de ingrediënten op hun plaats blijven en bevochtig de bovenrand met een beetje water om de rol te sluiten.
Stap 6: snijd de opgerolde nori in vijf à zes stukken. Serveer de Sushi boompjes met bijvoorbeeld Japanse mayo of wasabi pasta, sushi gember en sojasaus. Eet smakelijk!

Liever een vega versie? Vervang de zalm dan voor tofu en/of avocado.

De lekkerste sushi en poké bowls maak je thuis met Saitaku. Klik hier voor meer informatie, praktische tips en de lekkerste recepten.

Gerelateerde artikelen