VakantieAdvertorial

Joyce en Pim runnen een zeilbedrijf in Griekenland

by Sven Kok

Joyce Corbée en Pim Bastiaanssen hebben een goed leven in Nederland, maar zeventien jaar geleden besluiten ze het roer om te gooien. Ze zeggen hun banen op, zetten hun huis te koop en gaan hun hart achterna. In 2018 neemt het stel zeilbedrijf Sunny Sailing over in het zonovergoten Griekenland.

“We zijn zeilers en hadden een boot in Nederland, maar het weer is hier vaak slecht”, vertelt Joyce. Na een paar gelukzalige vakanties in Griekenland besluiten ze het anders te gaan doen. “We hadden geen zin in een sabbatical waarbij we na een tijdje weer berooid in Nederland zouden terugkomen”, aldus Pim. “We wilden er een succesverhaal van maken.”

De twee zeggen hun Nederlandse leven gedag en vestigen zich in Griekenland waar ze eerst een aantal jaar in dienst werken, vervolgens mede-eigenaar werden van een zeilbedrijf gevestigd op Corfu, maar in 2018 Sunny Sailing in Lefkas overnemen. “Het is niet zonder slag of stoot gegaan”, vertelt Pim. “We hebben hard moeten werken en hebben vaak getwijfeld: gaan we wel of niet door. Maar altijd hadden we het geloof dat het ging lukken. Nooit gooiden we het bijltje erbij neer.”

 

De boten zijn onze kindjes

 

Het stel is inmiddels gevestigd in Sivota op het eiland Lefkas en heeft een eigen vloot met verschillende zeilboten. Pim: “Wij bieden zorgeloze zeilvakanties aan op goed onderhouden schepen. De schepen zijn onze kindjes. Mensen voelen die liefde als ze aan boord zijn.”

Joyce en Pim doen de begeleiding en hebben een team van jonge mensen om zich heen verzameld. Je kunt bij hen terecht voor verschillende soorten vakanties. Zo kun je kiezen voor flottielje zeilen, waarbij je zelfstandig een uitgestippelde route vaart in een vloot. Ook kun je bareboat zeilen: zelfstandig op pad. Kun je niet zeilen? Geen probleem. Dan huur je gewoon een schipper of instructeur of vaar je met het stel mee op de leadboat.

“Voor ieder wat wils”, zegt Joyce. “In je eigen bubbel of met de gezelligheid van anderen. Daarnaast is deze vakantie coronaproof, kun je het zo duur maken als je zelf wilt en is het leuk voor jong en oud.”

Wil jij een zeilvakantie (exclusief vlucht en opties ter plaatse) winnen bij Sunny Sailing? Maak dan een foto van jezelf met dit artikel in je hand, plaats deze op de Instagram- en Facebookpagina van Sunny Sailing en maak kans op deze unieke hoofdprijs! Ga voor meer informatie naar sunnysailing.com.

Gerelateerde artikelen