Met je kinderen naar het buitenland? Een onvergetelijke én belangrijke ervaring

by Sven Kok

Op reis naar een land waar de mensen een andere taal spreken, er andere gewoontes op nahouden en eten proeven dat je nog nooit gegeten hebt. Je kijkt je ogen uit. Ook de omgeving en natuur zijn een compleet nieuwe beleving. Dat ervaren is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Het avontuur van een buitenlandse reis is niet vanzelfsprekend. Maar als je het je kunt veroorloven, dan is het een aanrader. Het zorgt voor voorpret, plezier en versterkt de band die je met je kinderen hebt.

Horizon verbreden
Maar dat is niet alles. Het maken van een reis naar het buitenland is een unieke kans voor kinderen om hun horizon te verbreden. Daarbij maakt het niet uit of jullie naar Frankrijk, Engeland of Amerika gaan. Elk land biedt unieke ervaringen en leerzame situaties die bijdragen aan de ontwikkeling. Jouw tieners worden ondergedompeld in een andere cultuur en leren over tradities, normen en waarden die anders zijn dan in Nederland. Het vergroot hun wereldbeeld en het leert ze om anders naar de wereld te kijken.

Soft en hard skills
Maar het gaat verder dan alleen culturele blootstelling. Tijd doorbrengen en avonturen beleven in het buitenland verbeteren zowel de soft als de hard skills. Zo ontwikkelen kinderen hun aanpassingsvermogen en communicatievaardigheden. Ook worden ze zelfstandiger en veerkrachtiger. Dat is niet alleen mooi meegenomen, het zijn ook belangrijke eigenschappen die ze voorbereidt op het volwassen leven. Tegelijkertijd verbeteren ze hun taalvaardigheid, organisatorische vaardigheden en ontwikkelen ze een mondiaal perspectief.

Onvergetelijke ervaring
Een vakantie in het buitenland is wellicht ook een goede voorbereiding op een studie in het buitenland. Dit kan een goede en leerzame tijdsbesteding voordat ze aan een vervolgopleiding beginnen. Jongvolwassenen komen op eigen benen te staan en leren vloeiend Engels – of een andere taal – te spreken. En wist je dat dit zelfs de kansen op de arbeidsmarkt vergroot? Universiteiten en werkgevers waarderen het vaak als mensen interculturele competenties hebben en meerdere talen spreken. En daar kan jij aan bijdragen. Gun ze deze onvergetelijke ervaring, waar ze jou hun hele leven dankbaar voor zullen blijven.

Tijd doorbrengen en avonturen beleven in het buitenland verbeteren zowel de soft skills als de hard skills

Gerelateerde artikelen