Sharida Senior beviel in december van een dochter: ‘We willen de hele dag met haar knuffelen’

by Sven Kok

Sharida Senior pendelt op en neer tussen Amsterdam en Amerika. En voor haar modellenwerk reist ze de hele wereld over. Maar nu staat de wereld even op pauze, want op 5 december werd dochter Casey-Lee geboren.

“Ik ben nog aan het herstellen”, vertelt Sharida. En dat is pittig, want ze wordt tegenwoordig om de drie uur wakker. “Dan moet Casey-Lee eten.” Gelukkig heeft het stel alle tijd voor hun pasgeboren dochter. Ze hebben vrij genomen om zo veel mogelijk bij hun kleine meisje te kunnen zijn. “We willen het liefst de hele dag met haar knuffelen.”

Amerika en Amsterdam

De twee pendelen op en neer tussen Amerika en Amsterdam. “Onze basis is in Nederland.” Sharida raakte midden in de coronapandemie zwanger. En dat was niet altijd leuk. Haar geliefde mocht daardoor voor maximaal drie maanden naar Nederland afreizen. “We hebben dat zo lang mogelijk uitgesteld, zodat hij bij de bevalling kon zijn.”

Ze bracht veel tijd alleen door. “Daar zat ik dan, alleen in mijn appartementje in de Jordaan. Het was best een eenzame tijd. Mijn vriend is bij geen enkele echo geweest. Dat vonden we natuurlijk heel jammer. We belden zo veel mogelijk, maar ook dat was ingewikkeld met zeven uur tijdsverschil.”

Ze besluit om een blog te beginnen en beschrijft haar ervaringen ‘met niets minder dan de ongecensureerde waarheid’. “Ik begon de blog in een periode waarin ik me kwetsbaar en alleen voelde. Vond het spannend om ook die kant te laten zien. Ik twijfelde: misschien was dit helemaal geen slim idee. Maar ik was positief verrast door alle leuke reacties.”

Helende verhalen

Haar volgers vinden het fijn om haar verhalen te lezen en voor het model werkt het helend. “Het hielp mij om de dingen die ik meemaakte van me af te schrijven. Het gaf me het vertrouwen dat het goed zou komen en ik werd gesterkt door de gedachte dat ik niet de enige ben.”

 

Ik wil laten zien dat het leven niet perfect hoeft te zijn

 

En ook nu de tortelduifjes zijn herenigd en genieten van hun baby wil ze echte verhalen blijven delen. “Ik hou van mijn gezin. Betrap mezelf er soms ook op dat ik alleen de leuke en mooie momenten wil delen. Dat voelt net wat beter. Maar met een baby heb je soms wekenlang gebroken nachten en dat brengt ook de nodige frictie met zich mee. Ik vind het leuk om niet alleen blije babyfoto’s te delen. Wil anderen graag laten zien dat het leven niet perfect is en dat het niet perfect hoeft te zijn.”

Gerelateerde artikelen