Creatieve duizendpoot Carolien Spoor over hard werken en het moederschap

by Sven Kok

Actrice, onderneemster en creatieve duizendpoot Carolien Spoor is dol op werken en wat ze doet, doet ze goed. Maar wat er ook gebeurt: haar zoons Otis (6) en Elias (3) staan op de “eerste, tweede en derde” plek.

Hoe gaat het met je?

“Het gaat goed, al is het soms best pittig met twee jonge kinderen en een man die veel in het buitenland is. Dat betekent dat ik soms minder werk op kan pakken dan ik eigenlijk gewild had, maar dat brengt ook mooie dingen met zich mee. Quality time met de kinderen geeft me rust en maakt me gelukkig.”

Wat vind je het leukste om met de kinderen te doen?

“Knutselen en buiten spelen, en elke vrijdagavond slapen ze bij mij in bed, kijken we een film en eten we popcorn. Laatst zei de jongste: ‘Is dit een feest of is dit een feest?’ Dan kan je me wegdragen.”

Ben je momenteel druk?

“Ik ben bezig met allerlei projecten. Naar aanleiding van het tv-programma The Interior Project VIPS heb ik een stoffencollectie ontwikkeld. Ik heb een cursus opgezet voor het maken van User Generated Content. En ik ben achter de schermen bezig met allerlei projecten voor streamingsdiensten. Daar krijg ik superveel energie van. Als actrice ben ik veel afhankelijker, al zal ik dat ook altijd blijven doen. Ik word extreem gelukkig van acteren.”

 

‘Ik word extreem gelukkig van acteren’

Hoe houd je, met twee kinderen, alle ballen omhoog?

“Nu Jon de afgelopen maanden in het buitenland zat, heb ik een hulp in huis gehad. De naschoolse opvang was met mijn onregelmatige tijden geen optie. Bovendien hiep ze in het huishouden. Als ik thuiskwam, hoefde ik geen eten meer te koken en wassen te draaien. Daardoor kon ik meer genieten van de kinderen. Maar ik besef dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Ik ben gezegend dat dit kan.”

Gerelateerde artikelen