Hugo Kennis helpt je het plezier in de keuken terug te krijgen

by Sven Kok

Veel mensen zijn dol op lekker eten, maar lang niet iedereen gaat graag in de keuken aan de slag. Maar, meent televisiekok en kookboekenschrijver Hugo Kennis, met de juiste aanpak vind jij het kookplezier écht wel weer terug.

“Er is een uitzonderlijke groep mensen die niet van eten houdt. Zij gaan koken nooit leuk vinden”, zegt Hugo. “Maar een grotere groep houdt wel van lekker eten, maar vindt het minder leuk om het zelf klaar te maken.”

Verse groenten en gamba’s
Zelf doet hij altijd moeite, ook na een lange draaidag. “Gisteren kwam ik grieperig van de set, maar ben ik daarna toch even naar de markt gegaan voor verse groenten en gamba’s. Ik heb – ook al was ik alleen – een heerlijk bordje eten gemaakt, gegarneerd met een takje groen. Het eten moet er, ook voor mij alleen, lekker en gezellig uitzien. Daar krijg ik meer trek van.”

Verrukkelijke risotto
Maar hoe pak je dat aan als je opziet tegen het bereiden van de maaltijd? “Maak risotto. Veel mensen denken dat dat moeilijk is, maar het is waanzinnig simpel, het kost geen zak en je kan er alle kanten mee op. Risotto bereiden kost maximaal 20 minuten en je hebt er geen speciale techniek voor nodig. De rijst geeft zelf aan wanneer het toe is aan een slokje bouillon. Risotto is warmte en totale umami. Doe er een beetje Parmezaan en rucola overheen en het is alsof het bord je knuffelt. Het klaarmaken valt achteraf vaak ontzettend mee, waardoor je denkt: als ik dit kan, kan ik ook wel iets moeilijkers maken. Als een ingewikkeld recept maken mislukt, kan je daardoor een hekel krijgen aan koken. Onderschat én overschat jezelf niet.”

‘Risotto is waanzinnig simpel, het kost geen zak en je kan er alle kanten mee op’

Gerelateerde artikelen