CulinairAdvertorial

GOEDEMORGEN! HOE ONTBIJT JIJ HET LIEFST?

by Sven Kok

Een lekker ontbijt is de uitgelezen kans om je dag met een goed gevoel te beginnen. Er zijn natuurlijk talloze ontbijtopties, maar heb jij er weleens over nagedacht dat je met een plantaardig ontbijt de planeet ook meteen een handje helpt?

We worden ons steeds bewuster van de wereld om ons heen en de invloed die onze keuzes daarop hebben. We willen allemaal ons steentje bijdragen, maar hoe begin je daarmee? Een lekkere en (vrij) makkelijke manier is voeding. Zo gaan we stap voor stap naar een betere planeet. “Begin er eens mee wat producten af te wisselen”, vertelt Simone Broxks, voedingsdeskundige van Alpro. “Je hoeft geen afscheid te nemen van de producten die je normaal eet. Je kunt ze gewoon zo nu en dan vervangen door plantaardige variaties zoals haver- of sojadrink in plaats van melk in je koffie. Het gaat om het totaalplaatje!”

Steeds meer mensen kiezen ervoor om meer plantaardig te eten. Minder dierlijke producten eten
is beter voor het dierenwelzijn en het milieu, maar wij snappen ook dat het vooral ook lekker moet zijn. Daarom geven wij je tips-and-tricks, zodat jij er direct mee aan de slag kunt en binnen de kortste keren een plantaardig ontbijt voor je neus hebt staan.

VARIEER EENS MET PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN

Tips & tricks om meer plantaardig te eten

Je kunt niet zomaar elke dierlijke eiwitbron één op één vervangen voor een plantaardige bron, want ze hebben elk hun eigen kenmerken en eigenschappen. Juist het variëren en combineren met verschillende producten, maakt je voedingspatroon compleet.

Idealiter kom je door het maken van wissels in je voeding op den duur uit op minstens 60% eiwitten uit plantaardige bronnen. Soja is een heel mooie eiwitbron. Eiwitten ondersteunen de groei en het behoud van de spiermassa en het herstel van de spieren na inspanning. Daarnaast zijn de meeste Alpro producten verrijkt met calcium, vitamine B12 en D, zodat jij met een gerust hart eens kunt variëren.

Het mooie van veel plantaardige variaties voor zuivel, is dat ze weinig vet bevatten en van nature al laag in verzadigde vetten zijn.

Zorg voor zoveel mogelijk verschillende kleur op je bord gedurende de week, zo eet je automatisch gevarieerder. Laat je hierin inspireren door het seizoen. Warme appeltjes met kaneel uit de oven in je Mild & Creamy of een Oat Chai Latte, dat klinkt toch om te smullen?

Recept Worteltaart havermout (4 porties)

Ingrediënten

• 2 wortelen (á 150 gram)

• 2 medjoul dadels

• 800 ml Alpro Amandeldrink No Sugars • 0,5 el kaneel

• 0,5 el vanille-extract

• 200 gram havervlokken

• toppings

• handje geroosterde noten

• Alpro Mild & Creamy Nature

• pindakaas

Bereiding

1. Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn.

2. Snijd de dadels in blokjes.

3. Giet de Alpro Amandeldrink No Sugars in een pan, voeg de wortel, dadels, het kaneel en vanille- extract toe. Laat 5-10 minuten zachtjes koken en roer af en toe door.

4. Voeg daarna de havervlokken toe en blijf roeren tot de havermout dikker is geworden.

5. Haal van het vuur en verdeel over vier kommen. 6. Serveer met de geroosterde noten, een schep Mild & Creamy Nature en een swirl pindakaas. Eet smakelijk!

Op zoek naar inspiratie? Bezoek de website.

Gerelateerde artikelen