Niks is fijner dan genieten van lange zomeravonden samen met de mensen om wie jij geeft. Dat gebeurt bij voorkeur onder het genot van een hapje en een drankje. Als je zorgt voor voldoende variatie kun je gemakkelijk en zonder schuldgevoel meer dan één keer per week de barbecue aansteken.
Groot plezier
Natuurlijk zijn stukjes vlees en groentespiesen ook hartstikke lekker, maar door een pizzaparty te organiseren, doe je niet alleen jezelf maar ook je gasten een groot plezier. Zorg voor een mooi gedekte tafel en serveer om het kwartier een waanzinnige pizza waar iedereen een punt van mee kan pikken.
Pizza of flammkuchen
Hoe het werkt? “Steek je barbecue aan en leg daar een pizzasteen op”, legt Carlieke Koudijs van Tante Fanny uit. “Het maakt niet uit wat voor barbecue dat precies is; of je nu bakt op een gasbarbecue, houtskoolbarbecue, elektrische barbecue of kamado. Je legt er een pizzasteen op en sluit de deksel. Wacht vijftien minuten, dan is de steen goed opgewarmd. De pizzasteen kan je daar gewoon laten liggen. Daarna bak je iedere denkbare pizza of flammkuchen in zo’n vijftien minuten klaar.”