Het is lekker, makkelijk en feestelijk. Een borrelplank is dé oplossing als je vrienden of familie over de vloer krijgt. We vroegen keukenprinsessen Elise en Nina van Chickslovefood hoe zij ‘m het liefst samenstellen.
Hoeveel tijd steken jullie in het maken van een mooie borrelplank?
‘Nou, best wel wat tijd. Maar we gaan heus niet álles zelf maken, hoor. Laat de kaasboer en traiteur maar lekker het werk doen. Nee dat is flauw, haha, we gaan echt wel zelf aan de slag, maar vullen een goede borrelplank aan met onder meer lekkere kaasjes die we bij de beste winkels halen. Dus heerlijke hapjes van buiten te deur, aangevuld met dingen als filodeegcrackertjes en een lekker dipje uit onze eigen keuken.’
Wisselen jullie vaak of heb je een standaard succesrecept?
‘We wisselen vaak. Het is leuk om een borrelplank met een thema te maken. Dus bijvoorbeeld Tex Mex, Frans of Italiaans. We hebben geen standaardrecept. Als er maar lekker veel op ligt en hij goed gevuld is.’
Hoe maak je een goede borrelplank?
‘Door lekker veel afwisseling te bieden en niet te moeilijk te denken! Zelfs kant-en-klaar kom je al een heel eind, en dat is ook hartstikke prima. Presenteer het een beetje leuk, zorg dat je veel kleurtjes op je plank hebt en you’re good to go.’
‘Iedere borrelplank is leuk aan te kleden met verse kruiden en gekleurde ingrediënten’
Welke smaken of smaakcombinaties moeten hier zeker op terug te vinden zijn?
‘Altijd een combinatie van van alles, bijvoorbeeld pittig, zoet en zout. Eigenlijk kun je bijna niet de mist in gaan.’
Hoe zorg je dat je borrelplank er ook nog eens mooi uitziet?
‘Iedere borrelplank is leuk aan te kleden met verse kruiden en gekleurde ingrediënten. Dipjes maak je af met wat gehakte groene kruiden. Zorg voor een tros druiven en cherrytomaatjes aan een tak en het ziet er meteen al leuker uit. Ook fijn: kleine schaaltjes in verschillende kleurtjes, mooie goudkleurige mesjes en vorkje. En als je helemaal all the waywilt gaan: eetbare bloemen.’