CulinairAdvertorial

Aanrader: dit zijn de lekkerste voedingsrijke, plantaardige mixen

by Sven Kok

Of je nu flexitariër bent of de stap maakt naar een volledig vegetarisch of zelfs veganistisch dieet; het is soms even zoeken naar goede recepten en vervangers. Maar als je de weg daarnaartoe eenmaal hebt gevonden, is het niet alleen opvallend eenvoudig, maar ook ontzettend lekker.

Steeds meer mensen stappen over naar een plantaardig(er) voedingspatroon. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onszelf. De Gezondheidsraad concludeerde in december dat als mensen meer dan de helft van de eiwitten uit plantaardige producten halen in plaats van uit dierlijke producten, de kans op onder meer hart- en vaatziekten, diabetes en kanker afneemt. Reden genoeg om vega(n) avondmaaltijden in te plannen dus.

De perfecte mix
Voor sommige mensen is de stap groot, maar je zult zien dat vegetarisch of veganistisch eten snel went als je lekkere recepten vindt en goede producten gebruikt. En – of je nu een keukenprinses bent of niet – er zijn echt ontzettend veel lekkere maaltijden, waarvan het water je binnen de kortste keren in de mond loopt. Wat dacht je van pittige jalapeño Plantburgers, de Indisch gekruide Gemakballen of heb je liever Italiaans gekruid Peulgehakt? Grote kans dat je tafelgasten niet eens doorhebben dat ze geen vlees eten als je het ze niet vertelt. Eet de nieuwe vleesvervangers van Verstegen. Het merk introduceert maar liefst zeven verschillende 100 procent plantaardige mixen waarmee je in no time superlekkere alternatieven voor vlees op tafel zet. De KNEED & KLAAR-lijn ontleent zijn rijke smaken uit de toegevoegde kruiden en specerijen.

Maak dus eens een pittige Plantburger met cheddar of bereid een klassieke geroosterde tomatensoep met Gemakballen

Verstegen KNEED & KLAAR

Met de lang houdbare mixen – ze blijven ten minste twee jaar goed – trek je op elk moment een lekkere maaltijd uit de voorraadkast. Meng de inhoud van de droge mix met water, voeg olie toe, kneed het ‘deeg’, bak en klaar. Makkelijker kan niet. Zo maak je zelf smaakvolle en voedingsrijke vleesvangers die perfect passen binnen de richtlijnen van de Schijf van Vijf. KNEED & KLAAR is gemaakt op basis van erwten en is 100 procent plantaardig. De kruiden zijn een bron van eiwitten, ijzer, zink en vitamine en B12.

Pittige Plantburger met cheddar

Maak dus eens een pittige Plantburger met cheddar of bereid een klassieke geroosterde tomatensoep met Gemakballen. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Het transport van de nieuwe KNEED & KLAAR-lijn is minder belastend voor het milieu en door de lange houdbaarheid wordt er minder eten weggegooid, wat weer een positieve impact heeft op onze aarde. Best plantaardig toch?

De Verstegen KNEED & KLAAR mixen zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. klik hier voor de lekkerste recepten.

Gerelateerde artikelen