WonenAdvertorial

Het belang van goed beddengoed

by Sven Kok

Een goede nachtrust is van groot belang. Wie goed slaapt, kan zich beter concentreren en heeft meer energie voor dagelijkse taken. Je beddengoed kan hierin een belangrijke rol spelen. Zo zorg jij voor een goede nachtrust.

Bij een goede nacht slaap denk je misschien al snel aan je matras of aan het klimaat in je slaapkamer, maar dat zijn niet de enige factoren die bijdragen aan de kwaliteit van je nachtrust. De kleur en het materiaal van je beddengoed hebben namelijk ook invloed op jouw slaap.

De kracht van kleur

Heb jij moeite om in slaap te komen? Experimenteer dan eens met pasteltinten. Deze tinten zijn bij uitstek geschikt om in te slapen. Ze bieden rust, terwijl felle kleuren juist stimuleren en energie geven. Elke kleur heeft zo zijn eigen eigenschappen. Blauw staat bekend vanwege een gevoel van kalmte, vertrouwen en stabiliteit, terwijl beige staat voor eenvoud en balans. Beige is een warmere variant van het serene, lichte wit.

Materialen

Naast kleur speelt ook de materiaalkeuze een rol. Het ene materiaal is bijvoorbeeld veel warmer dan het andere. Echte koukleumen kunnen in de winter baat hebben bij een flanellen overtrek. Deze stof past zich aan aan jouw lichaamstemperatuur en houdt warmte vast, waardoor je het comfortabel warm zult hebben. Wie het juist weer te snel warm heeft, kan beter kiezen voor 100% katoen. Katoen ademt en kan goed vocht opnemen, waardoor je geen last hebt van een nachtelijke zweetaanval.

Nieuwe look

Dekbedovertrekken zijn er in alle soorten en maten. Aangezien je bed een groot object in de slaapkamer is, kun je met beddengoed ook écht een statement maken. Ga je voor uitgesproken printjes, zoals botanische prints of een geometrisch patroon, of kies je voor een luxe look met mooie materialen zoals katoensatijn of velvet-look? Er is van alles mogelijk. Door te variëren, kun je je slaapkamer telkens een kleine make-over geven.

Nieuwe look voor nog geen tientje

Geïnspireerd geraakt om andere materialen te proberen of jouw slaapkamer te restylen met frisse kleuren? Dan hebben we goed nieuws. Want mooi en kwalitatief beddengoed hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij Dekbed-Discounter wordt een nieuwe look voor je slaapkamer wel heel voordelig tijdens de mega-opruiming met prijzen van € 9,99. Je scoort nu hoeslakens, kussens en overtrekken voor een bodemprijs. En heb jij een groot (dek)bed waardoor je normaal gesproken buiten de boot valt en vaak een veel hoger bedrag betaalt, dan is deze actie zeker iets voor jou. Alle maten zijn namelijk verkrijgbaar voor dezelfde lage prijs van € 9,99. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om je slaapkamer op te fleuren en te variëren met mooie sets.

Ga naar dekbed-discounter.nl en kijk snel of er ook een mooie set voor jou tussen zit! Wees er snel bij, want op=op!

Gerelateerde artikelen