5 tips om je woonkamer groter te doen lijken

by Sven Kok

Hoe groot of klein je woonkamer ook is, het is fijn als het ruimtelijk oogt. Met deze handige tips bewerkstellig je dat gemakkelijk zelf.

1. Zorg voor daglicht. Hoe groter de ramen, hoe ruimer de kamer lijkt. Als je weinig ramen hebt, kan het interessant zijn om nieuwe te laten plaatsen. Ook kun je openslaande deuren of een schuifpui overwegen.

2. Kies voor lichte kleuren, want lichte kleuren reflecteren het licht. Twijfel je over de kleur of tint? Dan zou je een kleurstylist kunnen laten meekijken.

3. Hang spiegels op, of beter nog: één enorme spiegel. Het is optisch bedrog, maar met die spiegel lijkt de ruimte ineens bijna twee keer zo groot en tover jij je nederige woonkamer om tot een balzaal.

 

Schaf lange gordijnen aan

 

4. Schaf lange gordijnen aan die tot aan de vloer komen. Het is de kunst om de muren hoger te doen lijken. Dat doe je door perfect passende gordijnen op te hangen die net tot aan de vloer lopen. Ook kun je ervoor kiezen om een beeld op een sokkel of hoge planten neer te zetten.

5. Verf je vensterbank. Door die eruit te laten springen, laat je de ruimte breder lijken. Dit kan overigens ook door accessoires op de vensterbank te zetten of door middel van verticale gordijnen zoals jaloezieën.

Gerelateerde artikelen