Hello sunshine: altijd en overal goed en kreukvrij voor de dag komen

by Sven Kok

Tijdens de warme zomermaanden en op vakantie dragen we vaak luchtige kleding van ventilerende stoffen, zoals katoen en linnen. Dat kreukt en zorgt er dus voor dat je soms iets meer moeite moet doen dan gewoonlijk om goed voor de dag te komen. Maar geen zorgen: je hoeft niet elke dag met een strijkbout aan de slag. Een handstomer is dé oplossing.

De aanschaf van een kledingstomer is een echte aanrader. Het is makkelijker dan strijken en kies je voor een handstomer, dan kun je hem ook eenvoudig in je tas stoppen als je een nachtje weggaat. De handstomer is compact en lichtgewicht en je neemt hem dus makkelijk overal mee naar toe, of je nu op vakantie bent of op zakenreis. Door hem bij je te hebben kun je je kleding even een kleine touch up geven voordat je de deur uitgaat. Dat voelt fris en geeft een lekker gevoel.

Het gemak van een kledingstomer
Maar wat doet een kledingstomer eigenlijk? Je bent wellicht een strijkijzer gewend. Die maakt het weefsel van de stof plat door het met veel hitte te persen. Een kledingstomer gebruikt – de naam zegt het al – stoom. De vezels van de stof kunnen ontspannen, waardoor kreukels en vouwen verdwijnen zonder dat je druk hoeft uit te oefenen. Hierdoor is de kledingstomer vooral heel geschikt voor delicate stoffen. Een kledingstomer voorkomt bovendien schade door overmatige hitte. Een kind kan de was doen. Echt waar, eenvoudiger kleding ontkreuken kan niet. Je legt het desbetreffende kledingstuk plat neer, op een strijkplank of op een platte ondergrond met bijvoorbeeld een handdoek eronder, maar je kunt het ook aan een kledinghanger hangen. Even stomen en je kunt de deur uit.

De handstomer is compact en lichtgewicht en je neemt hem dus makkelijk overal mee naar toe

Kleine moeite, veel voordelen

Het onderhoud van een kledingstomer is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het waterreservoir regelmatig spoelen en de stoomkop reinigen. Door dit met zekere regelmaat te doen, verleng je de levensduur van het apparaat. Het is ook raadzaam om gedemineraliseerd water te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen en de stoomprestaties te behouden. Kleine moeite, veel voordelen: je komt altijd goed voor de dag, bespaart tijd en houdt je kleding mooi.

Gerelateerde artikelen