Zorgeloos op vakantie? Dan mag je dít absoluut niet vergeten

by Sven Kok

Het vakantieplezier begint al bij de voorpret: het fantaseren over wat er komen gaat, een paklijst maken en inkopen doen. Wat er zeker niet mag ontbreken in je koffer? Goede schoenen, dus als je die nog niet hebt, is het zaak om deze snel aan te schaffen.

Wandelingen maken, dorpjes en stadjes bekijken en bezienswaardigheden bezoeken; nergens is het makkelijker om je stappendoel te halen dan op vakantie. Wandelen is de ideale manier om de omgeving te ontdekken en cultuur te snuiven.

Blaren en blessures
Maar dat is alleen echt plezierig met het juiste schoeisel aan je voeten. Goede schoenen hebben een stevig voetbed, zodat je lange wandelingen kunt maken zonder blaren en pijnlijke voeten te krijgen. Het vermindert de kans op blessures, zoals verstuikingen. Al die ongemakken wil je voorkomen, want het kan de vakantiepret behoorlijk bederven en er soms zelfs voor zorgen dat je plannen in het water vallen. Goede schoenen zorgen er ook voor dat je grip hebt, ook als je over oneffen ondergronden in de natuur wandelt en op scherpe voorwerpen trapt. En ze bieden ondersteuning. Waar je ook bent – een Nederlands bos, de Belgische Ardennen of de Zwitserse Alpen – je lichaam blijft in balans en je voorkomt overbelasting van je spieren en gewrichten.

Comfort en functionaliteit hoeven allang niet meer ten koste te gaan van schoonheid

Ondersteunend én trendy

Comfort en functionaliteit hoeven allang niet meer ten koste te gaan van schoonheid. Er zijn tal van merken en modellen die zowel trendy als ondersteunend zijn. Zo kun je lekker lopen én er goed uitzien. Wel zo fijn als je na een inspannende wandeling door het binnenland van Italië een Aperol Spritz bestelt op het terras. Heb je de perfecte schoenen gevonden die je look helemaal compleet maken? Dan heb je alles wat je in een schoen kan wensen. Maar het is wel verstandig om ze even goed in te lopen voordat je op reis gaat. Want ook goede schoenen moeten soms nog even naar je voet vormen. Is dat eenmaal gebeurd? Dan ga je ongetwijfeld een heerlijke en zorgeloze vakantie tegemoet.

Gerelateerde artikelen