VakantieAdvertorial

Geld besparen door je verzekeringen in kaart te brengen

by Sven Kok

De inflatie is torenhoog. Dus is het verstandig om goed met je geld om te gaan. Dat doe je door bijvoorbeeld je verzekeringen eens onder de loep te nemen. Bob Stehmann, oprichter van Deck Verzekeringen, vertelt hoe het kan dat we vaak te veel betalen.

“In Nederland zijn veel mensen oververzekerd”, aldus Bob. Na jaren voor grote verzekeraars te hebben gewerkt begon hij in 2017 voor zichzelf. Hij startte Deck Verzekeringen om op die manier het vertrouwen van de premiebetaler naar de verzekeraar te herstellen. “Ik vind dat je alleen de dingen moet laten verzekeren die je niet zelf kunt betalen. Dat je huis afbrandt is een serieus risico, dat je telefoon in de wc valt niet per se.”

 

Verzekering op maat

Waar je op moet letten als je een nieuwe verzekering afsluit? “Breng in kaart wat je allemaal hebt en wat je wil laten verzekeren. Veel mensen vinden het fijn om ruim gedekt te zijn, maar je betaalt er ook voor. Wat je zelf kunt dragen, moet je niet verzekeren.”

 

Persoonlijk advies

Hij vervolgt: “Daarnaast is het belangrijk je te verdiepen in de werkwijze van de partij waarin je geïnteresseerd bent. Wij geloven in de combinatie van online gemak met persoonlijke service en hebben bijvoorbeeld adviseurs waardoor je niet alles online hoeft te doen. Het kan wel. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor maatwerk. En zorg dat je geen dubbele dekking hebt, dat is zonde.”

‘Je kunt honderden euro’s per jaar besparen’

All-in-one-verzekering

De oplossing daarvoor is een all-in-one-verzekering. “Dan heb je alles op één plek en heb je één aanspreekpunt. Dat geeft een beter beeld en betere premies. Keert een verzekeraar slechts de helft uit omdat de schutting, die kapot is gegaan door de storm, op een erfgrens staat? Dan betalen wij het verschil uit eigen zak, omdat we vinden dat we dat niet kunnen uitleggen.”

 

Geld besparen

Neem je dat alles in ogenschouw, dan kan je dat veel geld schelen. “Ik denk dat je dan al snel 40 procent scherper uitkomt en honderden euro’s per jaar bespaart. Dat is voor iedereen serieus geld. Hoe ruim of krap je inkomen ook is.”

Voor meer informatie over de mogelijkheden bij DECK bezoek de website

Gerelateerde artikelen