VakantieAdvertorial

Op vakantie met het hele gezin? Deze vijfsterren kindercamping is de ultieme aanrader

by Sven Kok

Ga je met kinderen op vakantie? Dan weet je hoe belangrijk een veelzijdige bestemming is. Je wil genieten van een ontspannen trip, maar dat kan alleen als jouw kinderen het ook naar hun zin hebben.

Haal de tent maar van zolder voor een onbezorgde vakantie in Drenthe. Op vijfsterren kindercamping De Berenkuil komt alles wat je nodig hebt voor de ultieme vakantie samen: prachtige natuur, eindeloze mogelijkheden en entertainment voor de kinderen. Er is voor ieder wat wils op deze 55 hectare tellende camping. Boek een kampeerplek, luxe lodge of klassieke blokhut. De Berenkuil ligt midden in het natuurlijke hart van de provincie Drenthe, aan de rand van bluesdorp Grolloo. Met de vele prachtige bossen, vennen en weidse heidevelden in de omgeving kun je hier goed tot rust komen. Maak een wandeling, ga picknicken en laat je kinderen eindeloos spelletjes spelen terwijl je geniet van de prachtige natuur, fluitende vogeltjes, ronddwalende reeën en spelende eekhoorns.

Eén met de natuur
Zet je tent op tussen de jeneverbessen, bos en heide. Een deel van de camping was in het begin van de vorige eeuw nog bedekt met stuifzand, waardoor het terrein nog altijd heuvelachtig is. De Berenkuil is geen rechttoe rechtaan camping. Dit betekent dat letterlijk elke kampeerplek anders is. Je voelt je één met de natuur als je wakker wordt van de wind die door de bomen gaat en mussen die vrolijk tjilpen. Geniet voor de tent van een kop koffie, croissantjes en vers fruit en zeg nou zelf: meer ontspannen kun je de dag niet beginnen, toch?

Lekker lang spelen
Barsten je kinderen van de energie en kunnen ze niet wachten om lekker te gaan spelen? Dan hoeven jullie de camping niet af. De Berenkuil telt een grote speeltuin en meer dan 25 kleine speeltuintjes. Ook is er een binnenspeeltuin, een zwembad met waterspeeltuin, een speelvijver, airtrampoline en een speelbos. Ze hoeven zich nooit te vervelen. Zorgen over hun welbevinden hoef je je niet te maken. Omdat De Berenkuil begrijpt dat jij alleen kunt ontspannen als je weet dat je kinderen veilig zijn, is het een autovrije camping. De kleintjes kunnen daardoor onbezorgd buiten spelen.

Berenpret op De Berenkuil
Je gaat er niet vanuit, maar het kan altijd gebeuren dat er tijdens jullie vakantie regen valt. Voor jou is het misschien het uitgelezen moment om eindelijk eens aan dat boek te beginnen dat je al zo graag wil lezen. Kinderen hebben alleen helaas vaak niet zo’n lange spanningsboog. Ook daar is aan gedacht. In de weekenden en tijdens vakanties verzorgt een recreatieteam van de camping dagelijks activiteiten: van knutselen en speurtochten tot een kinderkermis en een musical. Het is elke dag feest op kampeercamping De Berenkuil en feestvieren doe je natuurlijk samen. Regelmatig stroomt het openluchttheater vol – hier is plek voor maar liefst 1000 mensen – voor een half uur Berenpret: meeleeftheater waarbij vooral heel veel wordt gezongen, gedanst en gek gedaan.

Zet je tent op tussen de jeneverbessen, bos en heide

Vers brood

Niet alleen aan je kinderen is gedacht, de camping is ook voor jou van alle gemakken voorzien. Haal vers brood, zuivel, fruit, groente en vers vlees bij de kampwinkel Super de Beer. Daarnaast beschikt de camping over vier luxe toiletgebouwen met vloerverwarming, een sfeervolle kinderhoek en aangepast sanitair voor mindervaliden. En er is een wasserette met meerdere wasmachines en drogers, zodat je ook tijdens jullie vakantie kunt genieten van schone en fris ruikende kleren.

Het Bommelhoes

Bij vakantie hoort lekker eten, van zo veel spelen en buiten zijn krijgen we nou eenmaal berehonger. Het is gezellig om voor jouw accommodatie te barbecueën of om zelf een maaltijdsalade, pasta of wrap te maken. Maar het kan ook fijn zijn om even helemaal niks te doen en je alles te laten aanleunen. Is dat het geval? Dan kun je terecht bij het Bommelhoes, de huiskamer van De Berenkuil. Hier is een leestafel, speelhoek en een groot terras met zicht op de speeltuin en airtrampoline. Bestel een ijskoud drankje, haal wat te eten bij het afhaalbuffet of kies iets lekkers uit van de kaart. Ook in de omgeving is er van alles te vinden: van gezellige bistro en pizzeria tot tapasrestaurant en Japanner. Na een dag spelen, klimmen, klauteren en zwemmen zijn je kinderen bekaf en vallen ze – na onder de sterrenhemel hun tanden te hebben gepoetst – moe en tevreden in slaap. Jij kunt in alle rust nog even nagenieten met een glaasje wijn terwijl de zon langzaam ondergaat.

Wil jij ook een onvergetelijke vakantie bij De Berenkuil in Grolloo? Klik dan hier

Gerelateerde artikelen