We wish you a merry Christmas break

by Sven Kok

In december brengen we vaak veel tijd door met familie en vrienden. Zit je zonder inspiratie? Geen zorgen. Met deze tips kom jij je tijd wel door.

Kerstboom opzetten

De kerstpret begint met de kerstboom. Zoek samen de versiering uit, rij langs de kringloop voor extra accessoires en opzetten maar.

Wandelen

Een dagje weg hoeft geen geld te kosten. Maak een mooie wandeling, en dan dit keer niet het dagelijkse blokje om door de wijk. Rijdt naar de Sallandse Heuvelrug, Nationaal Park De Hoge Veluwe of ga naar de Biesbosch. Niet alleen gezellig, maar ook een goede remedie tegen stress.

Schaatsen

Wandelen is niet de enige de sportieve activiteit die leuk is in de kerstvakantie. Ga, als het weer het toelaat, schaatsen. Laat het weer het niet toe, dan biedt de schaatsbaan soelaas. Ook kun je gaan skiën of snowboarden bij een indoor skibaan.

Knutselen

Het klinkt misschien een beetje suf, maar knutselen is hartstikke leuk. Ook als je geen kinderen hebt. Doe op Pinterest inspiratie op voor kerstornamenten, kerstkaarten of dromenvangers. Of til het knutselen naar een hoger level door zelf een scrub, lipgloss of wasmiddel te maken.

Samen koken

Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk om samen te kokkerellen. Maak met een vriend, vriendin of je partner een sterrenmaal. Bak met je kinderen een pizza of appeltaart. Geen zin om te koken maar wel zin om gezellig samen te eten? Kies voor een avondje gourmetten. Zelfgemaakte chocolademelk en glühwein doen het ook altijd goed.

Spelletjes spelen

Haal de bordspellen weer eens uit de kast. Niks werkt zo verbroederend als een ouderwets potje Rummikub, Monopoly of 30 Seconds. Ben je dit door de coronacrisis inmiddels wel zat? Regel een virtuele escaperoom die je gewoon thuis kunt doen. Shoppen Nederland telt tal van leuke steden waar je heerlijk kunt dineren en fantastisch kunt shoppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Leeuwarden? De hotspots van deze historische stad check je op pagina 31.

Kerstfilm kijken

Gooi de popcorn maar vast in de pan, want een geslaagde maar veel bewogen dag eindig je natuurlijk met een kerstfilm. De verschillende streamingsdiensten bulken van de opties en voor extra nostalgie kun je natuurlijk ook altijd nog eens door je oude dvd’s neuzen. Vuurtje maken Ook als je geen openhaard hebt, kun je de dag prima afsluiten met een vuur. Sprokkel wat hout en gooi de vuurkorf of -schaal vol. Wanten aan en warme dranken erbij. Meer heb je niet nodig.

Gerelateerde artikelen