LifestyleAdvertorial

Klaar voor een gezondere levensstijl? ‘We maken gezond eten zo makkelijk mogelijk’

by Sven Kok

Wil je een gezonde levensstijl ontwikkelen, beter leren eten en gewicht verliezen? Diëtist Susanne Mater werkt bij NewFysic en helpt mensen om die doelen te bereiken. Ze vertelt wat daar allemaal bij komt kijken en deelt tips, zodat je hier vandaag nog mee aan de slag kunt gaan.

Hoe ziet een gezonde levensstijl eruit?

“Een gezonde levensstijl bestaat uit een gezond voedingspatroon, voldoende beweging, ontspanning en slaap. Je moet goed voor zowel je lichaam als je geest zorgen. Dit helpt je om je fit en energiek te voelen.”

Hoe vaak moet je daarvoor precies eten?

“Niks moet, maar bij NewFysic houden wij ons aan drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner, en daarnaast twee á drie tussendoortjes. Eet ongeveer om de 2,5 á 3 uur. Dit kan je helpen om de energie goed verdeeld over de dag binnen te krijgen en je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, al lukt dat uiteraard alleen als je de gezonde keuzes maakt op de momenten dat je eet.”

Wat zijn gezonde keuzes?

“Je lichaam heeft baat bij voldoende eiwitten, langzame koolhydraten, gezonde vetten en voldoende vitaminen en mineralen. Dat kan zitten in een havermout pannenkoek met blauwe bessen of in volkoren crackers met hüttenkäse, een gekookt eitje of magere vleeswaren en wat plakjes tomaat en komkommer. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn een kleine portie kwark, een gekookt eitje, een cappuccino met magere melk, een portie fruit of een portie sojaboontjes.”

Hoe worden mensen bij NewFysic precies begeleid?

“Je kunt bij ons altijd een vrijblijvend intakegesprek plannen. Tijdens het intakegesprek meten we een aantal dingen, zoals je gewicht, vocht- en vetmassa, en bespreken we jouw huidige eet- en leefstijl.  Uiteraard bespreken we ook wat jouw doelen zijn, de één wil zich fitter en energieker voelen, de ander wil 3 of zelfs 30 kilo afvallen. Op basis van die informatie stellen we een persoonlijk voedingsplan inclusief ondersteunende supplementen op, wat we vervolgens samen doornemen. Ook krijg je een boodschappenboekje waar alles instaat. Daarna ga je aan de slag om jouw doelen te behalen en word je wekelijks begeleid door jouw coach.”

Dat kan zowel online als bij een van de vestigingen.

“De meeste klanten volgen hun traject in een van onze vestigingen. Daar hebben we hele goede weegschalen, die alle waardes – zoals de vetmassa, spiermassa en de verdeling daarvan in jouw lijf – in kaart brengen. Maar het is ook mogelijk om online coaching te kiezen, het contact met jouw coach is dan per telefoon en chat en je weegt thuis op je eigen weegschaal.”

‘Het is makkelijk om jezelf nieuwe gewoontes eigen te maken als je blij wordt van wat je eet’

Hoe houd je deze gezonde leefstijl vol?

“We proberen gezond eten zo makkelijk mogelijk te maken, met een voedingsplan, boodschappenboekje en een database vol geschikte lekkere recepten. Het is makkelijk om jezelf nieuwe gewoontes eigen te maken als je blij wordt van wat je eet. Bereid je maaltijden en tussendoortjes goed voor, neem de tijd om groente en/of fruit voor te snijden en zet een fles water met verse munt en citroen op tafel. Zorg dat je altijd een gezond snackpakketje hebt waarmee je tijd kunt overbruggen en doe geen boodschappen als je honger hebt. We geven zoveel mogelijk handvatten mee. Daarnaast bieden we gezonde vriesverse kant-en-klaarmaaltijden aan die helemaal voldoen aan het NewFysic-programma. Als je een keer laat thuis bent, zet je toch zo een gezonde maaltijd op tafel.”

Ontbijtrecept rode bietenpannenkoeken

Vier porties, 20 minuten bereidingstijd

Ingrediënten: 160 gram volkorenmeel, 220 milliliter magere melk, 1 banaan in stukken, 1 rode biet, 1 á 2 eetlepels olijfolie. Voor de topping: 100 milliliter magere Griekse yoghurt (0% vet), 1 eetlepel aardbeienjam zonder toegevoegde suikers, 200 gram bosvruchten, 2 eetlepels gepofte quinoa. Benodigdheden: blender, grote koekenpan.

Bereidingswijze

Stap 1: doe het volkorenmeel, de magere melk, banaan, biet en eventueel de zoetstof in de blender en maal tot een gladde massa. Stap 2: verhit de olijfolie of olijfoliespray in een koekenpan. Doe hoopjes van het beslag in de koekenpan (meestal passen er 3 á 4 tegelijk in de pan) en bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en goudbruin. Stap 3: verdeel de pannenkoekjes over de borden en schep de Griekse yoghurt erop. Maak met een theelepel van de jam een swirl door de yoghurt. Stap 4: garneer de pannenkoekjes met de bosvruchten en de gepofte quinoa.

Gun jezelf een gezond gewicht, gun jezelf NewFysic!

Met NewFysic behaal en behoud jij je ideale streefgewicht. Met behulp van een op maat gemaakt voedingsplan, ondersteund door hoogwaardige supplementen en persoonlijke begeleiding van een voedingscoach, ga je aan de slag om jouw doelen te behalen. Onze methode bestaat uit een traject van vier verschillende fases, waarin afvallen, het aanleren van een gezonde levensstijl én gewichtsbehoud centraal staan. Door middel van een uitgebreide intake bepaal jij samen met de coach, jouw doelen. Ook wordt er voor elke fase een op maat gemaakt voedingsplan samengesteld, inclusief de juiste ondersteunende supplementen, volledig afgestemd op jouw lichaam en leefsituatie.

Met de code TOPICTALKS krijg je tot en met 31 januari 2024 25 procent korting op het Reset Pakket, alleen geldig voor nieuwe klanten. Klik voor meer informatie. 

Gerelateerde artikelen