LifestyleAdvertorial

De kracht van het juweel: ‘Een sieraad staat voor emotie’

by Sven Kok

Diamonds are a girl’s best friend. En sieraden staan op een goede tweede plek. Zeker in coronatijd is de populariteit van een mooi sieraad of chic horloge gestegen. Jawina Weisz van Weisz Group vertelt hoe dat precies zit en wat de trends van dit moment zijn.

“Corona heeft veel invloed gehad op het koopgedrag van mensen. Ze zijn meer horloges en sieraden gaan kopen”, aldus Jawina. Inmiddels werkt ze al dertien jaar bij het familiebedrijf Weisz Group en is ze gespecialiseerd in de inkoop, verkoop en productie van horloges en sieraden. “

Doordat mensen niet naar restaurants, cafés en theaters konden, nam het spaargeld in Nederland toe. “Daarnaast werden veel feestjes en jubilea uitgesteld. Mensen kozen er daarom vaker voor om zichzelf of een ander te verwennen met een sieraad. Een sieraad staat voor emotie. Als je een mooie ring, ketting of armband van iemand krijgt, blijft dat je altijd bij.”

Met name goud is volgens Jawina weer ongekend populair. “Waar mensen een paar jaar geleden nog regelmatig goud lieten omsmelten, schaffen ze het nu weer vaker aan.”

Alles kan met elkaar gecombineerd worden, terwijl dat vroeger uit den boze was: goudtinten met zilvertinten. Dat heet in vaktermen bicolor. Met ons merk Danish Design hebben we mooie horloges met goud en zilver en gekleurde wijzerplaten.

Wat de trends van dit moment zijn? “Alles kan met elkaar gecombineerd worden, terwijl dat vroeger uit den boze was: goudtinten met zilvertinten. Dat heet in vaktermen bicolor. Met ons merk Danish Design hebben we mooie horloges met goud en zilver en gekleurde wijzerplaten. Combineer dat met armbandjes. Kies voor laagjes: zowel in je nek als in je oren. En ook met ringen kun je alle kanten op. Die hoeven niet meer alleen om je ringvinger. Mix, match en combineer.” Daarnaast verwacht ze dat we in het nieuwe jaar weer meer edelstenen gaan zien.

Het kan niet anders, maar zelf is Jawina ook dol op sieraden en horloges. Tijdens het interview draagt ze schakeloorbellen met zowel goud als zilver van Sif Jakobs, een horloge met een glanzend bordeauxrode wijzerplaat en verschillende ringen en armbandjes. “Ik wissel twee horloges uit onze Nostalgi 1988-lijn van Danish Design af.”

En goed nieuws als je nog sieraden hebt die van je grootouders zijn geweest. “Alles van vroeger komt terug. Ook de kleine klokjes en fijne armbandjes van je oma. Heel duurzaam. Je kunt je sieraden prima een paar jaar laten liggen en ze daarna weer dragen alsof ze nieuw zijn.”

Over Jawina Weisz Jawina Weisz is project- en sales manager bij Weisz Group. Haar opa richtte het traditionele en klassieke horloge- en sieradenbedrijf op in 1965. In 1988 richtte het bedrijf het horlogemerk Danish Design op. De zakenvrouw wist na haar studie niet zeker of ze meteen in het familiebedrijf wilde gaan werken, maar ging na een succesvolle stage toch overstag en heeft daar geen moment spijt van gehad.

Lees meer over Danish Design op de website.

Gerelateerde artikelen