GezondheidAdvertorial

Poets jezelf fit en gezond, dit is de way to go!

by Sven Kok

In de mond komen onze spijsvertering, ademhaling en zenuwstelsel samen, kortom de mond isthe place to be om aan je gezondheid te werken.

Kauwen is de cruciale eerste stap van de spijsvertering, waarbij voedsel vermengd met enzymen in de mond koolhydraten afbreekt. De kwaliteit van het speeksel en het krachtenspel in je mond zijn essentieel voor zowel spijsvertering, als algehele gezondheid. Volgens de Griekse arts Hippocrates, die 2.500 jaar geleden leefde, begint alle ziekte in de darmen. Door aan mondgezondheid te werken, stimuleer je een gezonde spijsvertering.

Ademhalen is de sleutel
Bewust en gecontroleerd ademen is het geheime wapen tegen stress, verhoogt bewustzijn en energie, en bevordert focus en helderheid. Je ademt zo’n 15.840 keer per dag. Bedenk dat je mond de toegangspoort is tot je longen en de thuisbasis van meer dan 700 bacteriesoorten. Niet echt een prettig plaatje, toch? Maar het goede nieuws is: waar zuurstof is, kunnen geen schadelijke bacteriën gedijen.

Ontstekingen ontregelen je zenuwstelsel
Je mond herbergt bijna de helft van je sensorische en motorische zenuwen, waardoor het extreem gevoelig is. Problemen zoals gaatjes en bloedend tandvlees kunnen het zenuwstelsel verstoren, wat leidt tot een verhoogde hartslag, bloeddruk en ademhalingsfrequentie. Houd je mond daarom in topconditie.

'Een gezonde mond is de sleutel tot een gezond leven'

Geef je mondgezondheid een boost

Veel mensen doen het: poetsen, stoken, flossen en daarna naspoelen met mondwater. Alles voor een gezonde mond. Want we weten inmiddels; een gezonde mond is het startpunt voor een gezond lichaam. Maar weet je wel waarmee je poetst? Welke ingrediënten in jouw producten zitten? En dat mondwater met alcohol of chlorhexidine niet alleen de slechte bacteriën doodt, maar ook de goede bacteriën. Bacteriën die je zooooo hard nodig hebt om gezond te blijven.

Het oer-Hollandse merk blue®m heeft lichaamsvriendelijke mondverzorgingsproducten gecreëerd met natuurlijke ingrediënten zoals actieve zuurstof, lactoferrine, een krachtig eiwit, xylitol uit berkenschors en biologische honing met zijn medicinale krachten. Maar wat we weglaten, is net zo belangrijk als wat we erin stoppen. We vermijden schadelijke stoffen zoals alcohol, chloorhexidine en schuurmiddelen. blue®m heeft een volledig assortiment mondverzorgingsproducten. Van dagelijkse verzorging, tot verzorging voor onderweg en bij mondproblemen. Eigenlijk voor altijd en overal. En speciaal voor Topic Talks nu ook toegankelijk voor jou met 25 procent korting.

blue®m is hét toonaangevende mondverzorgingsbedrijf met meer dan vijftien jaar ervaring in de tandheelkundige industrie. De bekroonde collectie is ontstaan in de tandheelkundige kliniek en nu beschikbaar voor jouw dagelijks leven. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen