Spaghetti bolognese met plantaardig kruimgehakt, no beef rendang of kapsalon met plantaardige shoarma. De vleesvervangers van Vivera zijn verschrikkelijk lekker, goed voor onszelf, de planeet én voor onze portemonnee. We vertellen je hoe dat precies zit.
Een plantaardig dieet heeft veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van het eten van vlees. Er zitten minder calorieën in en je krijgt minder vetten binnen, én dat is weer beter voor je cholesterol. Bovendien zijn vleesvervangers rijk aan vezels.Voor het eiwitgehalte hoef je geen vlees te blijven eten, want vleesvervangers bevatten over het algemeen net zo veel eiwit als vlees.
Draag je steentje bij
Niet alleen voor jezelf is het goed, ook voor het klimaat. De klimaatcrisis is – met bosbranden, stormen en overstromingen – dichterbij dan ooit. Het minderen van onze vleesconsumptie is volgens de VN de makkelijkste manier om klimaatverandering tegen te gaan. Door geen vlees te eten, kunnen we helpen de wereldwijde CO2-uitstoot met 24 procent te verlagen, wat vergelijkbaar is met het van de weg halen van 240 miljoen auto’s. En dat is óók goed voor onze portemonnee, want vleesvervangers zijn steeds vaker goedkoper omdat er veel minder grondstoffen nodig zijn om vleesvervangers te maken.
Door geen vlees te eten kunnen we helpen de wereldwijde CO2-uitstoot met 24 procent te verlagen
Om je vingers bij af te likken
Eat openminded en geniet met volle teugen. Want koken met deze vleesvervangers is ontzettend lekker. De plantaardige shoarma en kipkrokant schnitzel zijn niet van echt te onderscheiden. Een smaakvolle no beef rendang om je vingers bij af te likken staat binnen vijftien minuten op tafel in plaats van vier uur. Dineer met no beef teriyaki of organiseer een Griekse avond met de lekkerste Griekse burgers die je ooit geproefd hebt. Eet smakelijk!