GezondheidAdvertorial

Een goede reiniging: de basis van jouw huidverzorging

by Sven Kok

Een stralende en soepele huid voelt lekker aan en geeft je zelfvertrouwen een boost: als je lekker in je vel zit, straal je dat ook uit. Een goede huidverzorging is hiervoor essentieel, en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Je huid heeft veel te verduren. Voor een groot deel heb je daar geen invloed op, denk bijvoorbeeld aan zonlicht, temperatuurverschillen en uitlaatgassen. Maar je speelt zelf ook een belangrijke rol in de kwaliteit van je huid, door deze de zorg te geven die het nodig heeft. Maar hoe doe je dat? “Een goede huidverzorging moet bestaan uit een reiniging, hydratatie en bescherming”, legt dermatoloog dr. Marije Kroon uit. “Natuurlijk kun je extra stappen toevoegen, maar dat is niet per se nodig.”

Milde gezichtsreiniging
Bij veel mensen begint het in de ochtend met een reiniging, maar dr. Kroon raadt het niet iedereen aan om de huid twee keer per dag schoon te maken. “Als je een gevoelige, hele droge of eczeemgevoelige huid hebt, kan dit te veel zijn. Dan is één keer per dag ’s avonds voldoende.” Zelf vindt ze het prettig om haar gezicht te wassen met een niet-agressieve gezichtsreiniger en lauw water. “Door te reinigen met agressieve producten met bijvoorbeeld heel veel zeep en alcohol kan het beschermingslaagje van je gezicht beschadigd raken, waardoor je gevoeliger wordt voor irritatie, infecties en eczeem. Voelt je huid strak en trekkerig na het reinigen? Dan is dat een teken dat het too much is geweest. Milde producten zijn uiteindelijk het allerbeste voor je huid. Voelt je huid achteraf prettig aan? Dan zit je goed.” Na de reiniging hoef je je huid alleen nog maar te verzorgen met een dag- of nachtcrème en eventueel een zonnebrandcrème. Het is belangrijk om het hele jaar rond SPF te dragen. “Je hebt hele goede dagcrèmes met SPF30 of SPF50. Dan wordt je huid gevoed én beschermd.”

‘Milde producten zijn uiteindelijk het allerbeste voor je huid’

Reinig je huid met CeraVe

Het is belangrijk om een gezichtsreiniger te kiezen die aansluit bij jouw specifieke huidtype. CeraVe heeft meerdere reinigers met unieke eigenschappen en ingrediënten die je huid reinigen, hydrateren en verbeteren. Heb jij een normale of droge huid? Dan kun je kiezen voor de CeraVe Hydraterende Reinigingscrème of Schuimende Reinigingsolie. Deze reinigen en hydrateren, en zijn ook geschikt voor mensen met een huid met neiging tot atopie. Voor degenen met een normale tot vette huid zijn er de CeraVe Schuimende Reinigingsgel - deze heeft een frisse, schuimende werking en verwijdert make-up en onzuiverheden - en CeraVe Anti-Onzuiverheden Reinigingsgel, die verzacht, exfolieert en helpt puistjes en onzuiverheden helpt verminderen.

Ga naar CeraVe.nl en ontdek het complete aanbod waarmee jij jouw huid kunt reinigen, beschermen en verzorgen. CeraVe is verkrijgbaar in de apotheek en bij Etos. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen