Sporten is de beste uitlaatklep: het verlicht stress, is goed voor je en geeft energie. Genoeg redenen om er regelmatig op uit te gaan dus. Maar als je veel beweegt, is het wel belangrijk dat je goed eet en genoeg eiwitten binnenkrijgt.
Wie veel beweegt, verbrandt veel. Dat betekent dat je genoeg en goed moet eten. Eiwitten spelen daarin een belangrijke rol. Die helpen je spieren onder meer te herstellen en groeien. Gelukkig is het absoluut geen straf en opvallend eenvoudig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Probeer bijvoorbeeld de vegan burgers, filetstukjes, merguez of falafel van Garden Gourmet. Het water loopt ons al in de mond. We snappen dat je het druk hebt – werken, sociale afspraken én er staan sportlessen op het programma – en juist daarom zijn deze vleesvervangers ideaal. Wat je ook kiest, het kost weinig tijd en moeite om ze klaar te maken. De vleesvervangers zijn feestelijk lekker en zitten vol voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten en koolhydraten. Waar wacht je nog op?
De vleesvervangers van Garden Gourmet zijn feestelijk lekker en zitten vol voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten en koolhydraten.
Recept Veggie Power Bowl: snel en simpel na je work-out!
Ontdek de Power Bowl, waarin Aziatische vegetarische balletjes samenkomen met zilvervliesrijst en verrassende toppings, zoals sesamzaadjes, bosui en granaatappelpitjes. Met maar liefst 43,3 gram eiwitten en 22,4 gram vezels per portie is dit gerecht de ideale keuze voor een snelle en voedzame post-work-out maaltijd.
Ingrediënten voor twee personen:
1 pak Garden Gourmet Vegetarische Balletjes, 1 eetlepel sojasaus, halve eetlepel oestersaus, 1 theelepel sesamolie, halve theelepel gember, halve eetlepel honing, halve theelepel knoflookpoeder, 160 gram zilvervliesrijst, 2 stengels bosui, 1 eetlepel sesamzaadjes, 2 eetlepels granaatappelpitjes, 4 eetlepels maïs, 250 gram broccoli, half blik kidneybonen, 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper.
Instructies voor bereiding
1. Rijst koken, Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 2. Kidneybonen verwarmen, Laat de kidneybonen uitlekken en verwarm ze in een steelpan. 3. Saus maken, Maak de saus door de sojasaus, de (vegan) oestersaus, de sesamolie, de gember, de honing, de knoflookpoeder en de zwarte peper te mengen. 4. Vegetarische balletjes en broccoli bakken, Doe wat olie in een pan en bak klein gesneden broccoli en de vegetarische balletjes (ongeveer 8 minuten). Voeg op het laatst de saus toe. 5. Verdelen over de kommen, Verdeel de rijst over twee kommen en voeg dan de vegetarische balletjes, broccoli, kidneybonen, sesamzaadjes, bosui, granaatappelpitjes en mais toe. Eet smakelijk!