Ook deze winter haal je het Midden-Oosten in huis met heerlijke huisgemaakte baba ganoush, een dip die is gemaakt van aubergines. En goed nieuws, het is easy peasy lemon squeezy. Het enige wat je – naast de ingrediënten – nodig hebt is een oven en een staafmixer.
Ingrediënten
- 1 middelgrote aubergine
- 1 teentje knoflook
- 1 klein handje peterselieblaadjes
- 2 eetlepels tahin
- Sap van een halve citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- Halve theelepel zout
Bereidingswijze
- Neem een vork en prik gelijkmatig in de aubergine.
- Gril de aubergine onder een hete grill en draai af en toe om, zodat de aubergine gelijkmatig gegrild wordt. Het vlees moet echt zacht zijn, tot op het punt dat de aubergine uit elkaar valt. Als de aubergine gegrild is, zet je hem aan de kant om hem lichtjes te laten afkoelen. Lepel het zacht geworden vlees eruit en gooi de schil weg.
- Doe het gegaarde vruchtvlees van de aubergine en de overige ingrediënten in een schaal en pureer met een staafmixer fijn tot je een gladde, romige structuur krijgt.
- Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
De dip is heerlijk op vers stokbrood of zelfgemaakt flatbread. Eet smakelijk!