Culinair Aangeboden door Beyond Meat

Geef je BBQ een spicy upgrade met de Beyond Burger Jalapeño

Zomer, zon, barbecueën met vrienden en een burger met pit op de grill. Beyond Meat brengt de Beyond Burger Jalapeño: sappig, smaakvol en perfect voor wie op zoek is naar wat extra spice.

Door de spicy jalapeño kick geeft deze burger jouw barbecue nét dat beetje extra pit. Wat de Beyond Burger Jalapeño zo uniek maakt? Naast zijn intense smaak, is hij volledig plantaardig en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten zoals erwteneiwit, kokosolie en bietensap. Dat betekent geen compromissen op smaak, textuur of sappigheid. Bovendien is de spicy burger een uitstekende bron van eiwitten en bevat hij minder verzadigd vet dan traditionele rundvleesburgers. En misschien nog wel het belangrijkste: je zet iets op tafel waar niet alleen jij, maar ook de planeet blij van wordt.

Door de spicy jalapeño kick geeft deze burger jouw barbecue nét dat beetje extra pit

Zomerse smaakexplosie

Zin om jouw Beyond Burger Jalapeño naar een hoger niveau te tillen? Probeer dit zomerse recept boordevol frisse en pittige smaken. De combinatie van gegrilde mango, romige avocado-limoensaus en een plantaardige jalapeño burger is een match made in foodie heaven. De ingrediënten zijn gebaseerd op vier burgers.

Voor de avocado-limoensaus heb je 1 kleine avocado, 3 el kokosyoghurt, sap en rasp van 1 limoen, 1⁄2 pakje verse basilicum (15 g) en een snufje chilivlokken nodig. Voor de gegrilde mango: 1 middelgrote mango, het sap van 1 limoen en olijfolie. Om de burgers te serveren: heb je 4 Beyond Burger Jalapeño en 4 plantaardige hamburgerbroodjes nodig, samen met wat rucola en een dun gesneden rode ui.

Bereidingswijze

Als eerste maak je de saus. Mix alle ingrediënten (behalve de limoenrasp en chilivlokken) in een blender tot een gladde saus. Roer vervolgens de limoenrasp, chilivlokken en een snufje zeezout erdoor en zet in de koelkast. Grill daarna de mango. Schil de mango en snijd voorzichtig twee grote plakken van de pit. Snijd deze in ronde plakjes. Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur, bestrijk de mango licht met olijfolie en grill ze 1-2 minuten per kant. Besprenkel met limoensap. Dan is het tijd om te grillen. Grill de Beyond Burgers Jalapeño 4-5 minuten per kant tot ze een goudbruine buitenkant hebben. Het laatste dat rest? Burgers bouwen. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de avocado- limoensaus. Beleg met de gegrilde mango, rucola en de burger. Je maakt ze helemaal af met dun gesneden rode ui en top af met het broodje. Pro-tip: Combineer deze burger met een frisse, zelfgemaakte limonade met munt en limoen voor de ultieme zomerse maaltijd!

Lees ook