Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Een slof is niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. Speciaal voor jou twee recepten zodat jij de harten van je gasten kunt veroveren.
Vruchtenslof bokkenpootjes
Ingrediënten
Pak vruchtenslof bakmix, 90 gram boter, 60 milliliter water, 150 milliliter slagroom, 6 bokkenpootjes, 1 zakje glazuur choco.
Bereiding
- Stap 1: haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven: 200 graden, hetelucht oven: 190 graden).
- Stap 2: vouw de meegeleverde sloffen bakvorm volgens de aanwijzingen die erop vermeld staan. Plaats de bakvorm op de bakplaat.
- Stap 3: klop met de mixer de boter zacht in een beslagkom.
- Stap 4: voeg de bakmix toe. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand tot een kruimeldeeg. Kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
- Stap 5: maak een rol van ongeveer 20 centimeter van het deeg (lengte van de bakvorm). Leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
- Stap 6: bak de sloffenbodem in 16 à 20 minuten goudbruin.
- Stap 7: doe het water en 150 milliliter slagroom in een beslagkom, voeg het meegeleverde zakje voor de banketbakkersroom eraan toe en klop dit met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig.
- Stap 8: verdeel de banketbakkersroom met een lepel of met een spuitzak over de slof en houd de randen vrij.
- Stap 9: breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg het zakje Glazuur Choco in het hete water gedurende 10 minuten.
- Stap 10: haal het zakje uit het water en kneed goed door.
- Stap 11: verkruimel de bokkenpootjes grof en verdeel over de slof met de kruimels.
- Stap 12: knip een puntje van het zakje van de chocoladeglazuur en giet over de slof.
Monchou taart slof
Ingrediënten
Pak vruchtenslof bakmix, 90 gram boter, 150 milliliter slagroom, 60 milliliter water, 100 milliliter slagroom, 60 gram suiker, 100 gram MonChou, 200 gram kersen (taart en vlaaifruit).
Bereiding
Volg stap 1, 2, 3 en 4 van het vorige recept.
- Stap 5: mix het geheel met een mixer op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg. ·
- Stap 6: maak een rol van ongeveer 20 centimeter van het deeg (lengte van de bakvorm). ·
- Stap 7: leg de deegrol in de bakvorm en druk het uit over de bodem van de vorm.
- Stap 8: plaats de bakplaat onder in de oven en bak de slof in 16 à 20 minuten gaar en goudbruin.
- Stap 9: laat de slof minimaal 1 uur afkoelen. Verwijder dan de rand van de bakvorm, de bodem kan eronder blijven. ·
- Stap 10: doe ondertussen 60 milliliter water en 150 milliliter slagroom in een beslagkom, voeg de mix voor de banketbakkersroom toe en klop dit met de mixer in 2 minuten luchtig.
- Stap 11: verdeel de banketbakkersroom over de slof, houd de randen vrij.
- Stap 12: laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Mix de koude slagroom met de suiker tot de slagroom bijna stevig is.
- Stap 13: klop de MonChou in een aparte kom kort door. Voeg de MonChou bij de slagroom en mix tot een stevig mengsel.
- Stap 14: schep het MonChou-mengsel op de slof en strijk uit. Zorg in het midden voor een kuiltje voor de kersen.
- Stap 15: laat de slof met banketbakkersroom en MonChou minimaal een half uur opstijven in de koeling.
- Stap 16: verdeel de kersenvulling in het midden van de slof over de banketbakkersroom.
- Stap 17: bewaar de slof buiten de koelkast en maak een half uur voor serveren de banketbakkersroom.
Bezoek voor meer inspiratie de website van Koopmans