Een kerstdiner met bijpassende bieren

by Sven Kok

Wijn bij het kerstdiner en champagne op oudjaarsavond? Dat is absoluut geen must. Met een lekker biertje scoor je ook hoge ogen.

De keuze is reuze en er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van pils, witbier, blondjes of vooral gek bent op een goede IPA. Het alcoholpercentage van bier is lager dan het alcoholpercentage van wijn. Bovendien is van vrijwel elk biertje een alcoholvrije variant, wel zo handig als je niet drinkt. Bijkomend voordeel: bier is goedkoper dan wijn. Dat is met de huidige prijzen ook wel fijn.

Een uitgebreid kerstdiner met bijpassende wijnen is leuk en lekker, maar ook in het geval van bieren kun je bij elk maaltje een bijpassend exemplaar uitzoeken. Je hebt bier in talloze stijlen en smaken. Door goed te combineren, laat je zowel het eten als het drinken beter tot zijn recht komen.

Zin in een proeverij? Hartstikke leuk! Bouw het dan wel een beetje handig op. Idealiter ga je van licht naar zwaar. Houd daarbij ook rekening met de kleur en intensiteit van het bier. Schenk het in een mooi bierglas en je bent klaar voor een feestelijke avond. Heb je niet genoeg glazen? Geen probleem, je kunt het bier ook prima in wijnglazen serveren. Proost!

Door goed te combineren, laat je zowel het eten als het drinken beter tot zijn recht komen

Gerelateerde artikelen