Van eclectisch tot Japandi Interior Junkie Elisah Jacobs mixt and matcht

by Sven Kok

Elisah Jacobs runt de wooninspiratieblog Interior Junkie en Instagrampagina @interiorjunkiecom (77.400 volgers). Ze weet als geen ander wat de interieurtrends zijn en hoe je je nederige stulpje omtovert in het huis van je dromen.

“De trends veranderen elke drie jaar”, vertelt Elisah. “Mensen denken steeds beter na over waar spullen vandaan komen. Duurzaamheid staat voorop. Minder massa, meer ambacht. Je kunt je spullen -voor een prikkie- in de kringloopwinkel kopen. Daarnaast halen mensen de natuur in huis. Na de coronapandemie kunnen we er weer op uit, maar het gevoel van natuur willen we thuis vasthouden. Dat doen we niet alleen met planten, maar ook met aarde- en groentinten en botanische prints.”

Vakantiehuisje in Drenthe

De stijl Japandi, een combinatie van stijlen uit Japan en Scandinavië, is populair. “Dit is een minimalistische stijl. Hierbij worden veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en linnen en rustige kleuren zoals beige en roomwit. Mijn huis is eclectisch en kleurrijk, maar ik heb ook een vakantiehuisje in Drenthe. Die heeft het thema Japandi.” Ook ziet ze steeds meer ronde vormen. “Bankstellen zijn bijvoorbeeld steeds minder hoekig en lomp. De organische vormen komen terug.”

Vind je, net als Elisah, verschillende stijlen mooi? Geen probleem. “Je kunt trends moeiteloos met elkaar combineren, net als met kleding. Mix and match.”

‘Ik ben gek op de kringloopwinkel, markten en ruilhandel’

Eindeloos variëren

De influencer verandert veel in haar interieur, maar begrijpt ook dat niet iedereen het geld en de middelen heeft om eindeloos te variëren. Gelukkig hoeft niet alles veel te kosten. “Door een nieuwe kleur op de muur zorg je voor een totaal andere look. Zelf ben ik gek op de kringloopwinkel, markten en ruilhandel. Op de zolder van vaders, moeders, opa’s en oma’s vind je vaak prachtige spullen. Je moet goed neuzen en kijken, maar na een opknapbeurt passen ze vaak prachtig in je interieur. Je moet soms wat extra moeite doen, maar als je op deze manier leuke spullen scoort voor weinig of zelfs voor niks, dan geeft dat echt een kick.”

Gerelateerde artikelen