AlgemeenAdvertorial

De paden op, de lanen in: wandelen is goed voor lichaam en geest

by Sven Kok

Een rondje door de wijk, een strandwandeling of het bos in. Wandelen is – mede dankzij de coronapandemie - populairder dan ooit en dat is niet zo verwonderlijk: het heeft tal van voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Tijdens de lockdown was het één van de weinige dingen die we konden blijven doen. Veel mensen die hier toen mee begonnen, zijn er daarna mee doorgegaan: wandelen. Is dat herkenbaar? Hartstikke goed. Wandelen is namelijk niet alleen leuk, maar ook goed voor je lijf. Door dagelijks een half uur te wandelen, verlaag je je bloeddruk en het cholesterolgehalte in je bloed. Het verkleint de kans op overgewicht en het risico op hart- en vaatziekten. Ook stimuleert het de bloedcirculatie en verminder je door te wandelen de kans op hartproblemen. Het is goed voor je conditie en longen. Probeer maar eens uit: hoe vaker je wandelt, hoe makkelijker het gaat en hoe eenvoudiger het is om te blijven praten.

Meer lucht én gelukshormonen
Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook goed voor je mentale gezondheid. Door te wandelen stroomt er meer zuurstof naar je hersenen. Klinkt prettig en dat is het ook. Het zorgt ervoor dat je hersenen beter kunnen functioneren en je cognitieve functies verbeteren. Tegelijkertijd maak je het gelukshormoon serotonine aan, waardoor je stress en angstige gevoelens vermindert en lekkerder in je vel gaat zitten. Het is niet voor niks dat huisartsen mensen die oververmoeid zijn vaak aanraden om elke dag even naar buiten te gaan voor een frisse neus.

Goede wandelschoenen
Voor deze bezigheid heb je weinig nodig, alleen goed schoeisel. Met de juiste schoenen aan je voeten, loop je met gemak lange afstanden. Daarvoor hoef je echt geen saaie stappers aan te schaffen. LOWA maakt al meer dan 100 jaar kwalitatief goede schoenen die lekker zitten en er trendy uitzien. Neem bijvoorbeeld de RENEGADE EVO. Deze stijlvolle wandelschoenen maken je sportieve look helemaal af en zijn ook geschikt voor de meest ruige hikes. Hoe het komt dat ze zo lekker zitten? Dat komt onder meer doordat er extra aandacht is besteed aan de schacht: de binnenkant van de voorvoet is uit één stuk gemaakt. Doordat er geen overbodige naden zijn, kan het leer zich makkelijk aanpassen aan de vorm van jouw voetbotjes. Zo wordt wrijving voorkomen en het gewricht van de grote teen ontzien. De schoenen hebben de perfecte pasvorm en zitten als gegoten. Dat wil jij toch ook?

Door te wandelen stroomt er meer zuurstof naar je hersenen

LOWA, simply more. Klik hier en kom erachter welke schoen perfect bij jou past.

Gerelateerde artikelen