Met een borrelplank kun je in elk seizoen aankomen, maar met de juiste ingrediënten maak je ‘m typisch zomers. “Kies vooral voor frisse, lichtere smaken”, tipt Sandra Waterschoot van leukerecepten.nl. “Denk aan spiesjes met zomerfruit en -groenten als aardbeien en tomaatjes: die zijn in de zomer op hun best.”
Zomergroenten
Rolletjes van linten komkommer met roomkaas, zalm en verse kruiden zijn zó gemaakt en toch bijzonder. ‘Staat de barbecue aan bij de borrel? Maak ze dan eens van dungesneden plakken courgette die je terplekke roostert.” Rauwe worteltjes en radijsjes zorgen voor een knapperige bite én vitamientjes. “Lekker met hummus of een dipsaus op basis van yoghurt, zoals tzatziki,” tipt Sandra.
Lekker licht
Kazen zijn natuurlijk een must op de borrelplank. Denk aan zware, pittige en oude kazen of juist lichtere soorten met zoete nootachtige tonen of lekker romige kazen die vol van smaak zijn. “Geef er een kant-en-klare of zelfgemaakte compote of jam van zomerfruit bij voor een friszoet accent.”