WonenAdvertorial

Meer kans op de woningmarkt dankzij de Eigen Huis Financieringsgarantie

by Sven Kok

De krapte op de woningmarkt is groot en voor starters lijkt het soms bijna onmogelijk om een huis te kopen, maar je kan je kansen vergroten met de Eigen Huis Financieringsgarantie. Koen Hoveling van Vereniging Eigen Huis legt uit hoe dat zit.

“Als mensen een huis willen kopen, bekijken ze de woning en brengen ze een bod uit”, aldus Koen. “Dat doe je in principe met financieel voorbehoud. Kun je geen hypotheek krijgen, dan kan je alsnog van de koop afzien.” Maar je bent vaak lang niet de enige gegadigde. “Daarom proberen kopers zich te onderscheiden en nemen ze risico’s, bijvoorbeeld door van het financieel voorbehoud af te zien. Doe je dat en krijg je vervolgens de hypotheek toch niet rond, dan krijg je wel een boete die 10 procent van de koopsom bedraagt.”

‘Je maakt tot wel 50 procent meer kans op een succesvolle aankoop’

De Eigen Huis Financieringsgarantie voor starters biedt uitkomst. Dit is een certificaat waarmee je de garantie geeft de aankoop te kunnen doen. “Zo kun je bieden zonder voorbehoud van financiering. Dat neemt bij zowel de verkoper als de koper onzekerheid weg. Zelfs wanneer je niet het hoogste bod uitbrengt, is de kans aanwezig dat je bod toch wordt geaccepteerd. Een verkoper is namelijk gebaat bij zekerheid. Hoe fijn is het dat een verkoper direct zekerheid heeft over de verkoop en de koper meer kans maakt met een bod zonder financieel voorbehoud. Het proces gaat met deze garantie sneller en je maakt tot wel 50 procent meer kans op een succesvolle aankoop.”

Klik hier voor meer informatie over de Eigen Huis Financieringsgarantie.

Gerelateerde artikelen