VakantieAdvertorial

Deze hotspots van Leeuwarden móet je een keer hebben bezocht

by Sven Kok

Is het tijd voor een tripje in eigen land? Ga naar Leeuwarden, de bruisende hoofdstad van Friesland. Deze stad barst van de historische bezienswaardigheden en leuke winkeltjes en heeft bovendien geweldige adresjes om te eten en borrelen.

Stap je uit op station Leeuwarden, dan ben je binnen vijf minuten in het bruisende centrum. Een geweldige gelegenheid om de stad te voet te verkennen. Dat is niet alleen de meeste gezonde manier om je te verplaatsen. Je hebt op deze manier ook de tijd en ziet het meest. Geniet al slenterend van de vrolijke kerstversiering, de kronkelende stadsgrachten en de moderne streetart.

Vintage shoppen

December is hét moment voor een uitgebreide sessie wintershoppen, en dat kan perfect in Leeuwarden. Hier vind je namelijk een ruim aanbod en is er voor ieder wat wils. Word je wild van vintage? Breng dan een bezoek aan Regverdig. Dit is het Afrikaanse woord voor ‘rechtvaardig’. Door tweedehands kleding te verkopen, probeert deze winkel de wereld een stukje mooier te maken. Je kunt hier overigens ook je eigen kleding inbrengen.

Design scoren

Geen vintage, wel een aanrader: bij Plek Conceptstore vind je de leukste woonaccessoires en sieraden, superfijn om je eigen huis aan te kleden met spullen waar je echt, iedere dag opnieuw, weer blij van wordt. En ga naar Designwinkel Eric Steenbergen. Deze winkel ligt aan de Kleine Kerkstraat. Hier kun je – net als in de Oosterstraat en de Nieuwestad – goed lokaal winkelen. Wat je ook zéker niet mag overslaan, is de Blokhuispoort. Hier kun je niet alleen winkelen, maar ook eten en overnachten (wel zo handig als de lijst van zaken die je wil bezoeken steeds langer wordt). En dat allemaal in een voormalige gevangenis.

Word je wild van vintage? Breng dan een bezoek aan Regverdig

Indrukwekkende evenementen

Je kunt je bezoek natuurlijk ook om een van de indrukwekkende evenementen in de stad heen plannen. Zo draait tot zeker eind januari musicalspektakel De Tocht, over vijf jeugdvrienden die samen de Elfstedentocht gaan schaatsen. Van 18 december tot en met 7 januari kun je de poëtische wandelroute van Decemberlicht lopen. En van 26 januari tot en met 11 februari is lichtkunstfestival LUNA, waarbij verschillende objecten en gebouwen prachtig worden verlicht met lichtobjecten en videokunst. Een geslaagd uitje voor het hele gezin.

Eten en drinken

Een dag winkelen, kunst en cultuur maakt hongerig en dorstig. Schuif aan voor een warme kop thee of alcoholische versnapering in de gezellige huiskamers van Fire Café, Grand Café de Dikke van Dale en Irish Pub Paddy O’Ryan. Of warm je handen na een geslaagde dag om de vuurkorf bij De Walrus.

Heb jij je bezoek al gepland en wil je meer lezen over Leeuwarden. Of ga naar visitleeuwarden.nl.

Gerelateerde artikelen