5 tips voor een ontspannen vakantie voor jou en je huisdier

by Sven Kok

Het is enorm gezellig om je trouwe viervoeter mee op vakantie te nemen, maar hoe zorg je ervoor dat het niet alleen voor jou, maar ook voor je hond of kat een ontspannen reis wordt? Doe je voordeel met deze vijf tips.

1.        Een goede voorbereiding is het halve werk
Je wil niks aan het toeval overlaten. Zorg daarom dat je precies weet wat vereist is als je je huisdier mee wil nemen naar het buitenland en dat je alles hebt wat nodig is. Het is vervelend als je er ’s avonds op de camping achterkomt dat je dier een teek heeft, maar dat je pas de volgende dag een tekentang kunt kopen. Daarom is het verstandig om naast eten, drinken en een mand ook een koelmat en EHBO-set bij je te hebben. En zorg ervoor dat je weet waar de dichtstbijzijnde dierenarts is. Je weet tenslotte maar nooit wat er onderweg gebeurt.

2.        Kies een diervriendelijke accommodatie
Zoek van tevoren naar een diervriendelijke accommodatie. Dit kan een hotel, vakantiehuis, camping of zelfs een speciaal huisdiervriendelijk resort zijn.

3.        Zorg voor de juiste omstandigheden
Ook los van de accommodatie moeten de omstandigheden voor je huisdier goed zijn. Het moet het weertype aankunnen en er moet voldoende bewegingsruimte zijn. Controleer daarom of er wel voorzieningen zijn, zoals aangewezen wandelgebieden, hondenparken of huisdierenservices, afhankelijk van wat het beste past bij jouw huisdier.

4.        Plan leuke activiteiten
Plan activiteiten die je samen met je huisdier kunt doen: een wandeling door een natuurrijk gebied of een bezoekje aan een diervriendelijk meer, strand of park. Vergeet niet om voldoende pauzes in te lassen, zodat je hond of kat uit kan rusten en even wat kan eten of drinken.

5.        Behoud de dagelijkse routines
Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routine van je huisdier aan te houden. Denk daarbij vooral aan voeding, beweging en rusttijden. Het favoriete speelgoed, dekentje of kussen van je hond of kat geeft een gevoel van comfort en helpt stress in een nieuwe omgeving te voorkomen. Zo laat jij je huisdier op zijn gemak voelen en kan jij ook ontspannen.

Gerelateerde artikelen