Lekkere en simpele feestdagen met Sofie en Jorrit

by Sven Kok

Sofie en Jorrit van de website lekkerensimpel.com zijn dol op elkaar, op eten en alles wat daarmee te maken heeft. Sterrenchefs zijn ze naar eigen zeggen niet, maar ze weten als geen ander hoe je zonder al te veel poespas lekkere gerechten op tafel zet. Sofie vertelt ons hoe ze dat met de feestdagen aanpakken.

De feestdagen komen eraan, wat gaan jullie eten?

“Wij gaan standaard één van de twee dagen kaasfonduen of gourmetten, dat is met kinderen altijd leuk. Dan ligt er van alles op tafel en is er voor ieder wat wils. Vaak maken we dan nog een lekker voorgerecht of toetje. De andere dag eten we vaak bij de ouders van Jorrit. Daar is het traditie om te vleesfonduen.”

Heb je tips voor het samenstellen van het menu?

“Maak het jezelf niet al te moeilijk. Kies voor een gerecht dat je vaker hebt gemaakt of maak het al een keer van tevoren. Je kunt het recept ook een beetje veranderen. Voeg iets toe aan die salade die je altijd maakt of doe ‘m een keer in een glaasje in plaats van in een schaal. Zelf vinden we het leuk om een thema te kiezen, daardoor zoek je gerichter. En bereid alles zo veel mogelijk van tevoren voor. Maak een dag van tevoren soep en kies voor een ovenschotel die je van ’s ochtends kan maken en ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.”

Veel mensen nemen zich vaak in het nieuwe jaar voor om gezonder en gevarieerder te gaan eten. Hoe doe je dat?

“Wij werken met weekmenu’s. Bepaal één keer in de week wat je gaat eten, maak een boodschappenlijstje en doe weekboodschappen. Wij houden vaak twee dagen open, zodat we ook een keertje kunnen koken met restjes of iets kunnen afhalen. En kijk eens of je de gerechten die je vaak eet gezonder kunt maken door bijvoorbeeld meer groente toe te voegen of iets weg te laten. Ook hiervoor geldt: maak het jezelf niet te moeilijk.”

‘Kies voor een thema, daardoor zoek je gerichter’

Gerelateerde artikelen