LifestyleAdvertorial

Deze app helpt jou je stappendoel te behalen

by Sven Kok

We rennen, hollen, vliegen, maar vaak vooral in figuurlijke zin. In ons overvolle leven is beweging lastig in te passen, terwijl dit juist belangrijk is voor onze fysieke én mentale gezondheid. Met deze app kun jij op een laagdrempelige manier aan je beweging komen. Op dit moment krijgt meer dan de helft van de Nederlanders niet voldoende beweging. De beweegnorm is 2,5 uur per week matig intensief bewegen. Wandelen is een laagdrempelige manier om de beweegnorm te halen. Dit helpt je hersenen gezond te blijven! Zo slaap je beter, voel je je fitter en nemen stressklachten af. Door voldoende te bewegen verklein je de kans op ernstige hersenaandoeningen zoals een beroerte of dementie.

Personal coach

Natuurlijk wéét jij ook wel dat bewegen belangrijk is, maar komt het er vaak gewoon niet van. Je hebt het druk genoeg met werken, je gezin en het onderhouden van je sociale contacten. En daar kan de Ommetje-app van de Hersenstichting jou bij helpen. De eerste versie van deze app werd tijdens de corona-periode ontwikkeld. Toen was wandelen één van de weinige bezigheden die we nog konden uitvoeren. Maar ook nu is dit nog steeds heel relevant. Deze app werd maar liefst 1.6 miljoen keer gedownload en krijgt nu een facelift. De nieuw versie is uitgebreid met extra functionaliteiten zoals een persoonlijk weekdoel en functies die je aan en uit kunt zetten. Het is een personal coach die jou helpt om je stappendoel te bereiken. Door voor een ommetje te gaan, en dat kan al vanaf 5 minuten, verzamel je punten en wordt je zo gemotiveerd om lekker even wat stappen te zetten. Door flink door te stappen, stijg je een level op de ranglijst en dat motiveert!

Download nu de Ommetje-app in de appstore en ontdek zelf hoe leuk én makkelijk het is om er op uit te gaan.

Samen is het leuker

Ben jij competitief ingesteld? Goed nieuws! Nodig je zus, moeder of beste vriendinnen uit voor de app en kijk wie letterlijk het verst komt. Inspireer en motiveer elkaar. Maar je kunt de app ook prima voor jezelf gebruiken. Ommetje is een echte personal coach. Zo stuurt de app je berichten om je aan te moedigen en krijg je gezondheidstips en allerhande interessante weetjes van Prof. Dr. Erik Scherder. Om er alvast een te noemen: wist je dat je hersenen al na drie minuten beweging een gelukshormoon aanmaken? Dus ook als jij maar kort de tijd hebt om een blokje om te gaan, pluk je hier direct al de vruchten van. Zo ben je even buiten, werk je aan je fysieke gezondheid en krijg je meteen een boost voor je humeur. Daarna kun je er met frisse moed weer tegenaan!

Download nu de Ommetje-app in de appstore en ontdek zelf hoe leuk én makkelijk het is om er op uit te gaan.

Gerelateerde artikelen