LifestyleAdvertorial

Again and Again, het circulaire kledingmerk uit Nederland

by Sven Kok

Door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, word er bij Again and Again bespaard in de productie en het bewerken van katoen. De besparingen van je product vind je in het necklabel, hierin kan je precies zien wat je hebt bespaard door een circulair product te kopen. Met een circulair kledingstuk bespaar je bijvoorbeeld op water, CO2, olie en pesticiden.

100% Circulair
De kleding van Again and Again word gemaakt van 100% gerecycled textiel. Gebruikt textiel wordt verzameld en verwerkt door moederbedrijf Circularity B.V. De eerste stap in het verwerken van gebruikt textiel is het vervezelen, hier word het in stukken gesneden en vermalen tot er een baal uit komt. Van deze baal word opnieuw garen gemaakt, dit garen is circulair garen omdat er hier geen nieuwe grondstoffen aan zijn toegevoegd. Met dit nieuwe (circulaire) garen worden de kledingstukken van Again and Again geproduceerd.

Fair Prices
Een groot misverstand is het denken dat duurzame kleding duur is, terwijl dit helemaal niet hoeft te zijn. Bij Again and Again vinden ze het belangrijk dat duurzame kleding betaalbaar is voor iedereen. Om daadwerkelijk een verschil te maken zal duurzame kleding aantrekkelijk moeten zijn voor de planeet, maar ook voor de portemonnee. Een 2 pack effen t-shirts van Again and Again kost bijvoorbeeld een bescheiden €14,95.

Zero Waste

Again and Again streeft voor zero waste. Dit houd in dat er rekening wordt gehouden met overproductie. Bij Again and Again word je bestelling pas bedrukt of geborduurd zodra je hebt afgerekend, dit zorgt ervoor dat er geen overschot aan geprinte of geborduurde producten blijft liggen. Er word dus niet onnodig kleding weggegooid of geproduceerd.

Op de website www.againandagainfashion.com shop je nu de duurzame kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en zelfs baby’s.  

Gerelateerde artikelen