5 x zomerse uitstapjes én zo kom je daar vliegensvlug

by Sven Kok

Het is zomer dus ga eropuit! Binnen zitten kan altijd weer als het koud en guur is. Wij hebben wel wat suggesties, mocht je het zelf even niet meer weten, waarbij een auto absoluut geen must is.

1. Wandelen over de heide

Elk jaar kleurt in augustus de heide prachtig paars. In september neemt die intense kleur alweer geleidelijk af, dus wacht niet te lang en plan een wandeling op de heide in Drenthe, Noord-Holland, Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant of Limburg. Grote kans dat je tijdens die wandeling ook nog een kudde heideschapen tegen het wollige lijf loopt.

2. Kasteel bezoeken

Nederland telt vele kastelen. Reis bijvoorbeeld af naar de Utrechtse Heuvelrug voor een bezoekje aan Kasteel De Haar in Haarzuilens of Slot Zuylen in Oud-Zuilen. En wat dacht je van de Kasteeltuinen in het Limburgse Arcen? Dat kan niet anders dan een sprookjesachtige dag worden.

3. Wandelen met ezels

Mocht je van wandelen houden, maar niemand weten te enthousiasmeren dan hebben we misschien iets dat jouw vrienden, vriendinnen en familieleden wel overhaalt. Wat dacht je van wandelen met ezels? In Zeist zit Opvang De Ezelsociëteit. Daar kun je een of meerdere ezels boeken voor een wandeling van maximaal twee uur. Niet alleen leuk, maar ook een goede daad voor de dieren in de opvang.

Plan je reis en koop kaartjes via de website of app van 9292

4. Duik het water in

Ben jij een waterrat? Ga dan naar de Loosdrechtse Plassen. Hier kun je niet alleen zalig zwemmen en luieren, ook is het dé plek voor watersport. Je kunt hier zeilen, roeien, kanoën, waterskiën of een bootje huren. Geniet van de omgeving, de waterlelies, rietkragen en vogels en kom weer even helemaal tot jezelf.

5. Ga naar een openluchtmuseum

In het openluchtmuseum ben je er even lekker tussen uit en het is nog leerzaam ook. Bovendien kun je in Nederland alle kanten op. Ga naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Het Kameleondorp in Terherne, het Maritiem Museum in Rotterdam of het Archeon in Alphen aan den Rijn.

9292

Hoe je daar moet komen? Download de app 9292 of ga naar 9292.nl. De reisplanner geeft dagelijks miljoenen betrouwbare reisadviezen voor het openbaar vervoer en je kunt zelfs meteen tickets kopen. Dus plan je reis en koop kaartjes voor jouzelf[RB1]  en eventueel je medereizigers. De tickets staan na aankoop meteen in de app. Door ze aan de buschauffeur of conducteur te tonen of te scannen op het station kun je de poortjes openen. Je hele reis regel je via één app. Voorkom files en drukke parkeerplaatsen en reis met het openbaar vervoer.

 

 

 

Hoe je daar moet komen? Download de app 9292 of ga naar 9292.nl. De reisplanner geeft dagelijks miljoenen betrouwbare reisadviezen voor het openbaar vervoer en je

Wil je gebruik maken van de reisplanner Download de app 9292 of ga naar 9292.nl.

Gerelateerde artikelen