GezondheidAdvertorial

Zo geef je de droge en vochtarme huid extra liefde

by Sven Kok

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen, zeker als je een droge en vochtarme huid hebt. Door een goede verzorging, voelt je huid soepeler en ziet ‘ie er beter uit. Bovendien creëer je een betere beschermlaag, waardoor je minder vatbaar bent voor schadelijke invloeden van buitenaf.

“Een droge huid is een huidtype”, legt Susanne de Kleijn, huidexpert bij Eucerin, uit. “Een vochtarme huid is een huidconditie. Als je een droge huid hebt, heb je een tekort aan vetten. Bij een vochtarme huid heb je een tekort aan vocht.”

Om dat tegen te gaan is het belangrijk om je huid goed in te smeren. “Bij een droge huid zijn vetten, zoals lipiden en ceramiden, belangrijk. Bij een vochtarme huid moet je denken aan bijvoorbeeld urea.” Maar juist de unieke combinatie van ingrediënten doet wonderen. “Je beschermt en herstelt de huidbarrière, je vet je huid in en zorgt dat je vocht vasthoudt.”

‘De meeste mensen verzorgen dagelijks hun gezicht, maar het insmeren van het lichaam wordt nog weleens vergeten’

Eucerin heeft een breed scala aan producten voor de droge en vochtarme huid. Zo is de pH5-lijn speciaal ontwikkeld om het natuurlijke afweersysteem van de huid te beschermen en te helpen herstellen. De UreaRepair PLUS-lijn verbetert de hydratatie, vermindert een jeukerig gevoel en ruwheid en verlicht een trekkerig gevoel.

“Smeer bij voorkeur elke dag. Vind je dat te veel? Doe het dan om de dag. Zorg dat het een ritueel wordt.” Ze sluit af: “De meeste mensen verzorgen dagelijks hun gezicht, maar het insmeren van het lichaam wordt nog weleens vergeten. Je huid is je grootste orgaan. Heb je een gezonde huid, dan draagt dat bij aan een goede gezondheid en ga je daarmee huidveroudering tegen. Zeker in de winter, wanneer de huid sneller droog is door de kou, de verwarming en dikkere kleding.”

 

Kijk voor meer informatie op Eucerin.nl

Gerelateerde artikelen