GezondheidAdvertorial

Elke druppel telt Wensouders helpen door urine te geven

by Sven Kok

Moeders voor Moeders zamelt urine van pril zwangere vrouwen in. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden medicijnen gemaakt die worden gebruikt voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Doe je mee en geef je urine? Dan help je daarmee stellen die moeite hebben om kinderen te krijgen.

“Wij zamelen urine in van zwangere vrouwen waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen”, vertelt Jacqueline van Cann. Ze is één van de vier fieldmanagers bij Moeders voor Moeders, onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API gevestigd in Oss. “Onze fabriek staat in Boxtel, daar wordt de urine gezuiverd en verwerkt tot bruikbare grondstof. Wij verkopen het hCG aan andere farmaceutische bedrijven die er vervolgens natuurlijke vruchtbaarheidsmedicijnen van maken. De vruchtbaarheidsmedicijnen worden uitsluitend gebruikt om stellen met een kinderwens te helpen, en niet voor andere doeleinden zoals de bio-industrie of om af te slanken.”

Onvervulde kinderwens

Er bestaan ook synthetische vruchtbaarheidsmedicijnen, maar volgens Jacqueline is het belangrijk dat er ook een natuurlijk vruchtbaarheidsmedicijn beschikbaar is. “Niet iedereen reageert goed op de synthetische variant. Soms werkt het niet, soms veroorzaakt het bijwerkingen. Het is daarom belangrijk dat er een keuze is tussen een synthetisch en een natuurlijk medicijn, zowel voor vrouwen als voor artsen.”

“Elke druppel telt”, zegt Jacqueline stellig. Vruchtbaarheidsproblemen en een onvervulde kinderwens zijn vaak pijnlijk. Ze wil zwangere vrouwen daarom motiveren om urine te  doneren. “Zelf was ik drie keer vlot zwanger, maar sommige mensen zijn wel twaalf jaar bezig. Dat raakt je. Ik doe dit werk met mijn hart en hoop zwangere vrouwen te motiveren om deel te nemen aan Moeders voor Moeders. Ook zou het mooi zijn als zorgprofessionals zoals verloskundigen de samenwerking met ons aan blijven gaan. Vrouwen moeten van ons bestaan horen, van vriendinnen en zorgprofessionals. Geluk kun je delen.”

 

Alle vrouwen die meedoen met Moeders voor Moeders hebben aan de start van hun deelname een telefonisch intakegesprek met een informatrice. De infomatrices die werkzaam zijn in Jacqueline’s district, Noord-Oost Nederland, vinden het contact met de zwangere vrouwen het mooiste onderdeel van hun werk. “Zij zijn soms de eersten of zelfs de enigen die weten dat ze in verwachting zijn. Dat is best uniek. We zijn daarom overigens ook heel discreet.”

 

‘De meeste mensen verzorgen dagelijks hun gezicht, maar het insmeren van het lichaam wordt nog weleens vergeten’

Aanmelden

Hoe het werkt? Jacqueline legt uit: “Je kunt je aanmelden via de website www.moedersvoormoeders.nl. Als je dat hebt gedaan, word je gebeld door een informatrice. Zij vertelt over Moeders voor Moeders en legt uit hoe deelnemen precies in zijn werk gaat. Ook de deelnamevoorwaarden worden doorgenomen. Zo mag je bijvoorbeeld geen urine doneren als je hepatitis hebt of hiv-positief bent.”

Voldoet iemand aan alle voorwaarden? “Dan kan ze meedoen en krijgt ze twee kratjes met acht flessen en een opvangkan voor haar urine en een mooi welkomstpakket met een cadeautje en informatie thuisbezorgd. We vragen de aanstaande moeder om elke dag een fles met urine te vullen. De flessen meenemen naar werk is niet nodig. Alle urine die ze thuis kan opvangen is welkom. De kratjes met flessen worden elke week op een afgesproken plaats rondom het huis opgehaald en omgewisseld voor nieuwe. Uiteraard werken wij heel discreet. Het gebeurt weleens dat twee mensen uit dezelfde straat urine bij ons inleveren. We maken daarom altijd goede afspraken, om ongewenste situaties te voorkomen. Zo lopen wij – als dat is afgesproken – bijvoorbeeld netjes achterom. Ook hebben we discretietassen die om de kratten heen kunnen. We laten niks aan het toeval over.”

Voor de productie van vruchtbaarheidsmedicijnen is heel veel urine nodig. Moeders voor Moeders is daarom dringend op zoek naar zwangere vrouwen die hun urine willen doneren. Scan de QR-code om je aan te melden of ga naar www.moedersvoormoeders.nl.

Over Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is al meer dan negentig jaar supporter van vrouwen met een kinderwens. Als onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API zamelen we urine in van pril zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG- hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden natuurlijke medicijnen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Voor de productie van natuurlijke vruchtbaarheidsmedicijnen gebaseerd op urinair hCG is veel urine nodig. Moeders voor Moeders is dringend op zoek naar pril zwangere vrouwen die hun urine willen doneren. Álle urine die Moeders voor Moeders inzamelt, is bestemd voor het vervaardigen van natuurlijke vruchtbaarheidsmedicijnen.

Ben je zwanger en wil jij wensouders helpen door urine te doneren? Bezoek de website om je aan te melden moedersvoormoeders.nl

Gerelateerde artikelen