Het leven is vaak hectisch. Goed en gezond koken schiet er dan nog weleens bij in. Hoe tackelen jullie dat probleem?
‘Plannen, plannen, plannen. Hoe meer kinderen je hebt, hoe minder makkelijk je ‘last minute’ de supermarkt in rent. We maken daarom allebei in het weekend een strakke planning. Ik ga een half uur tot een uur zitten om te kijken hoe de agenda’s eruitzien, vervolgens maak ik een gerechtenplanning en bestel ik de boodschappen.’
Hoe zetten drukbezette vrouwen, na het maken van de planning, lekkere en gezonde recepten op tafel zonder dat het al te veel stress oplevert?
‘Wij hebben net een nieuw kookboek uitgebracht: Het sneller dan bestellen-kookboek. Daarin staan recepten met maximaal zes ingrediënten die binnen twintig minuten klaar zijn. Zo maak je je favoriete recepten razendsnel zelf thuis en geef je minder geld uit. Denk daarbij aan dahl, pad thai en een pizza margarita. Als ik soep maak, dan maak ik vaak een dubbele portie. Je bent niet langer bezig en hebt er op een andere dag profijt van. Dat doe ik ook vaak als ik lasagne klaarmaak. Je kunt heel veel maaltijden en sauzen invriezen. Ik heb twee vriezers en heb daar ook heel veel producten in liggen: broccoliroosjes, sperziebonen en bladerdeeg heb ik bijvoorbeeld altijd op voorraad. Daarnaast moet je een beetje vindingrijk zijn. Als ik een half pak wraps over heb en ik smeer daar een beetje tomatensaus overheen, dan heb je een soort pizzaatje. Je kan met vijf ingrediënten heel gemakkelijk iets lekkers klaarmaken.’