Laura Ponticorvo heeft vlees afgezworen ‘Ook mijn kinderen eten het niet’

by Sven Kok

Influencer Laura Ponticorvo (@lauraponticorvo op Instagram, 228.000 volgers) is getrouwd en moeder van Giulia van twee en de acht maanden oude Cinco. Het gezin eet vegetarisch en voor een groot deels zelfs plantaardig en dat bevalt ontzettend goed.

“Ik eet al bijna negen jaar geen vlees meer”, vertelt Laura. “Ik was op werktrip geweest op Bonaire. Mijn man – de kok bij ons thuis – haalde me op van het vliegveld en zei toen we naar huis reden: ‘We gaan de komende tijd helemaal vegan. Ik ben benieuwd wat dat met ons doet en of we het kunnen volhouden’. Ik vond dat een supergoed idee. Zes maanden aten we volledig plantaardig. Dat ging ons goed af.”

Geen behoefte
Toch is het soms lastig als het stel uiteten gaat, dus besluiten ze vegetarisch te gaan eten en grotendeels – maar niet volledig – veganistisch. “Toen ik net gestopt was, baalde ik: ik had mijn hele leven vegetarisch kunnen eten. Ik mis het totaal niet, de smaak niet, de geur niet. Ik heb er gewoon geen behoefte aan. En we voelen ons zo veel gezonder nu we geen vlees meer eten.” Alleen heel af en toe maakt ze een uitzondering voor een visje. “Dat vind ik lekker en is gezond. Ook haar kinderen eten geen vlees. “Dat hou ik zo tot dat ze puber zijn, dan mogen ze hun eigen keuzes maken. Natuurlijk zal ik ze meegeven hoe ik erin sta en ze mijn verhaal vertellen, maar dan mogen ze zelf doen wat ze willen.”

Stoppen met vlees
Jonge gezinnen die met vlees willen minderen of zelfs stoppen adviseert ze: “Experimenteer met vleesvervangers, die bak ik in mijn Multicooker op Airfryerstand. Als je vegetarisch gaat eten ga je vaak zo veel gevarieerder en gezonder eten. In plaats van vlees kun je kiezen voor noten, tempeh of tofu. Wij eten vaak Italiaans of Surinaams, maar je kunt Hollandse stamppot heel goed eten met een vleesvervanger. Wij eten regelmatig een quinoaburger. Dat is zo’n chille vervanger. Het smaakt echt naar vlees.  Ook Giulia eet ervan en dat gaat helemaal prima.”

‘We voelen ons zo veel gezonder nu we geen vlees meer eten’

Gerelateerde artikelen