De herfst heeft zijn intrede gedaan: regen en grijze dagen. We verlangen naar warmte en troost, en dat vinden we letterlijk en figuurlijk in een kom heerlijke soep, met zorg bereid. Vraag Michel Jansen naar het geheim van goede soep en hij deelt zijn passie voor dit ambacht. " Een goede soep begint met een smakelijke bouillon, bereid met liefde en tijd. De maker investeert in het trekken van de bouillon en gebruikt hoogwaardige ingrediënten. Wie zo'n kom soep proeft, proeft de liefde erin."
Duurzaam en vol smaak
Michel: “Niet iedereen heeft tijd om zelf van A tot Z soep te maken.” Daar sprong hij op in met Kleinstesoepfabriek. Zij produceren vol liefde soepen en bouillons, op basis van duurzame, biologische producten. “Dat past goed. Deze producten groeien langzaam, worden niet bespoten en de dieren hebben het goed gehad. Dat draagt bij aan de warmte en het heilzame gevoel dat je van een kom soep krijgt.” Kleinstesoepfabriek heeft oog voor de planeet. Zij maken de soep, als enige ter wereld, met gefilterd regenwater. Ook past Kleinstesoepfabriek edele restverwerking toe. Dat wil zeggen dat ze de botten gebruiken die overblijven nadat de slager er de mooie stukken vlees afgesneden heeft. “Van deze botten trekken we een krachtige bouillon, die uren op staat om zijn rijke smaak te krijgen.”
Veelzijdig
Inmiddels bestaat het assortiment uit een aantal mooie soepen en bouillons. “De bone broth is erg populair. Een ambachtelijke bouillon, getrokken van botten. Deze bouillon werd geprezen door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde vanwege de smaak en de ambachtelijke manier waarop hij gemaakt wordt. Op de tomatensoep ben ik ook trots. Die leent zich namelijk ook goed voor pastasauzen en op pizzabodems. Je kunt er alle kanten mee op!” Volop keuze dus, om deze herfst- en winterdagen door te komen! Goede soep kost tijd en voor wie dat niet heeft, is er Kleinstesoepfabriek.
Lezeressen van &C krijgen met de kortingscode TOPIC2023 1 pot kippenbouillon gratis.