Honingtomaten zien er – met hun donkerrode kleur – niet alleen goed uit, ze smaken en ruiken goed én zijn gezond.
Vers gemaaid gras
De combinatie van geuren van de Looye Honingtomaten laat zich nog het beste omschrijven als intens groen. Aan de ene kant vangt je neus flarden op van jonge bladeren en vers gemaaid gras. Aan de andere kant ontdek je ook een zoete zweem die het midden houdt tussen de geur van honing en het aroma van rozen. Zelfs met je ogen dicht kun je de Looye Honingtomaten herkennen. Het is een typisch aroma waardoor je meteen trek krijgt in een sappig tomaatje.
Intense smaak
Aan de stevige beet proef je meteen hoe vers Looye Honingtomaten zijn. Neem een hap en ervaar de frisse smaak, die direct wordt opgevolgd door het subtiele honingzoet waaraan de kruidige tomaat haar naam heeft te danken. Daarna volgt een zachtzure nasmaak die de smaaksensatie helemaal afmaakt. Om de smaak van de Looye Honingtomaten scherp te bewaken houden de kwekers dan ook elke week strenge smaaktesten.
De perfecte groentesnack
We begrijpen dat je inmiddels zin hebt gekregen in deze overheerlijke groente. Maar hoe kun je ze het beste eten? Eigenlijk heeft deze tomaat niks nodig, gewoon zo, uit het vuistje is al een feestje. Maar je kunt er ook mee koken. Hier volgen een paar suggesties. Snijd de Honingtomaten in plakjes en verrijk je cracker met humus of roomkaas met de groente of verwerk ze in de lekkerste gerechten, zoals Vietnamese springrolls, gevulde zoete aardappels of galettes met gekarameliseerde ui en tijm.
Krijg je gasten?
Zet dan een schaaltje van deze lekkere tomaten op tafel. Looye Honingtomaten zijn de perfecte groentesnack: een lekkere en gezonde toevoeging op de hapjestafel. Prik ze – samen met basilicum en een bolletje mozzarella – aan een prikker of maak een clear bloody mary, geserveerd met Honingtomaat. Wat je ook doet, met Looye Honingtomaten maak je van elk moment een onvergetelijke ervaring.