Internet brengt ons veel goeds, maar er zijn ook risico’s. Zeker voor kinderen. Hoe zorg je dat ze veilig online zijn? Monique is Risk Officer bij Odido en zelf moeder. Ze geeft advies:
“Beveilig al je apparaten en accounts met unieke, sterke wachtwoorden en tweefactorauthenticatie, en hou software up-to-date. Op slimme apparaten kan je functies die je niet gebruikt uitschakelen, zodat daar geen misbruik van gemaakt kan worden.” “Ook kan je kinderen leren voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke informatie. Zoals waar ze wonen, hoe laat de school uit is, wachtwoorden of rekeningnummers. En dat ze voorzichtig moeten zijn in het contact met onbekenden. Net als in het echt.” “Het is verstandig om met je kinderen af te spreken wat ze wel en niet mogen. Bijvoorbeeld als het gaat om meedoen aan een populaire challenge kan je ze bewust maken van groepsdruk. En uitleggen dat cyberpesten hen zelf ook kan overkomen en dat dat dus niet leuk is. Verder kan je ze laten weten dat ze altijd naar je toe mogen komen met vragen of als er online iets vervelends gebeurt.” “Het is ook goed ze ervan bewust te maken dat online gedeelde persoonlijke foto’s en video’s zonder toestemming kunnen worden bewerkt, gedeeld en gebruikt door anderen. En dan zijn er nog games: die kunnen veel zakgeld kosten door in-game aankopen waartoe ze worden verleid.”
“Tot slot zijn tools voor ouderlijk toezicht handig om maximale schermtijd in te stellen of expliciete websites te blokkeren.”
‘Met tools voor ouderlijk toezicht kan je schermtijd instellen of websites & apps blokkeren’
Voor meer informatie klik hier